25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDonaţii la Spitalul Judeţean din Mehedinţi

Donaţii la Spitalul Judeţean din Mehedinţi

Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a donat Spitalului Judeţean Mehedinţi materiale sanitare în valoare de aproximativ un milion de euro. Aproape 200.000 de truse de chimioterapie şi perfuzoare necesare în secţiile de oncologie, chirurgie sau ATI au fost descărcate în depozitul celei mai mari unităţi sanitare din Mehedinţi.
Reprezentantul guvernului a mai adus la spital cearşafuri de unică folosinţă şi instrumente necesare în sălile de operaţii, mănuşi şi paturi de spital.
„Este un prim transport cu care am venit aici la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Toate materialele sanitare le-am adus din Danemarca, acolo unde am încheiat mai multe protocoale de colaborare cu autorităţile locale daneze. Vreau ca în următoarea perioadă să schimbăm tot mobilierul din spital. Mă voi ocupa să aduc gratuit paturi, noptiere, pături, cearşafuri, perne şi tot ceea ce este necesar pentru a avea o unitate spitalicească pe care mehedinţenii o merită şi de care au nevoie. În urmă cu două zile, am dus la Orşova, Eşelniţa şi Dubova trei cabinete stomatologice moderne, complet echipate, pentru a deservi toată populaţia judeţului din zona de clisură a Dunării. Vreau să mulţumesc pentru sprijinul necondiţionat pe care l-am primit din partea fundaţiei daneze «Copiii din România» şi a preşedintelui acestei organizaţii, Soren Christensen. În aceste momente în care banii din bugetul de stat sunt tot mai puţini trebuie să găsim soluţii alternative pentru a ajuta sistemul sanitar şi a crea condiţii de nivel european în spitalele din Mehedinţi“, a declarat Ion Mîţu.
Depozitele de materiale ale Spitalului Judeţean sunt aproape goale şi de cele mai multe ori pacienţii erau nevoiţi să-şi cumpere singuri trusele medicale sau aparatele de perfuzii necesare. Săptămâna viitoare, prefectul Ion Mîţu va dona materiale sanitare şi Spitalului Orăşenesc Baia de Aramă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS