20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeratizare cu inspectori falşi

Deratizare cu inspectori falşi

În ultimele zile, Primăria Târgu Jiu a primit mai multe sesizări din partea cetăţenilor, care reclamau apariţia în blocuri a unor aşa-zişi inspectori din partea municipalităţii, care ofereau contra cost servicii de dezinsecţie şi deratizare. Hilar este faptul că o ofertă de dezinsecţie a primit chiar şi un director al primăriei.

Mai mulţi cetăţeni din Târgu Jiu au primit oferte de dezinsecţie şi deratizare a scărilor de bloc şi a subsolurilor din partea unor falşi inspectori de la primărie. Municipalitatea a primit sesizări conform cărora respectivii inspectori s-au recomandat drept salariaţi ai primarului Florin Cârciumaru şi au solicitat şi plata unei sume de bani pentru eventuala dezinsecţie a subsolului şi a scării de bloc. Echipa de falşi inspectori a avut proasta inspiraţie de a intra într-un bloc unde locuieşte chiar un angajat al primăriei. Este vorba de Vasile Căilean, directorul TRANSLOC, societatea de transport public. Căilean a rămas surprins de oferta primită, mai ales pentru că nu i-a recunoscut pe respectivii funcţionari şi, totodată, pentru că ştia că primăria nu se ocupă de deratizarea blocurilor din cadrul asociaţiilor de proprietari.

Au luat-o la fugă

Vasile Căilean a început să îi ia la întrebări pe falşii inspectori şi chiar a cerut lămuriri prin staţie de la colegii săi de la alte servicii dacă au oameni în teren la deratizare. Primăria a derulat o acţiune de deratizare la începutul acestei săptămâni, însă în Parcul Central, nu la blocuri. „Când
şi-au dat seama peste cine au dat şi au văzut că e cineva de la primărie, au luat-o la fugă. Toată lumea ştie că deratizarea şi dezinsecţia subsolurilor cad în sarcina asociaţiilor de proprietari şi nicidecum a primăriei. Falşii inspectori au încercat să profite de naivitatea anumitor persoane, dar au greşit adresa. Primăria Târgu Jiu atenţionează cetăţenii că în ultimele zile au apărut persoane care se recomandă ca fiind angajaţi sau trimişi ai municipalităţii şi solicită diverse sume de bani pentru efectuarea dezinsecţiei. Subliniem faptul că Primăria Târgu Jiu nu efectuează dezinsecţie decât în spaţiile publice, nu şi în blocuri sau subsoluri. Târgujienii care sunt abordaţi de aceste persoane sunt sfătuiţi să ia legătura de urgenţă cu Poliţia Comunitară sau cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj“, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS