10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte ştiri

Edward Nino, cel mai mic om din lume
La 24 de ani, columbianul Edward Nino Hernandez măsoară 70 de centimetri şi cântăreşte doar zece kilograme, fiind cel mai scund om din lume. „Sunt foarte fericit cum sunt. La urma urmei, sunt unic“, a spus columbianul. Noemi, mama lui Edward, a povestit că până la doi ani fiul său s-a dezvoltat normal, apoi nu a mai crescut nici măcar un centimetru. Deşi a fost examinat de numeroşi specialişti, nici unul dintre aceştia nu şi-a putut da seama care este problema. Edward are un frăţior mai mic, Muguel Angel, care, din câte se pare, ar putea fi de asemenea afectat de o formă de nanism. Deşi este mai înalt decât Edward, Muguel măsoară doar 93 de centrimetri la 11 ani. În prezent, micuţul columbian interpretează rolul unui traficant de droguri într-un film, în rest el fiind angajat ca dansator. Edward Nino Hernandez le-a povestit jurnaliştilor că are o prietenă de 18 ani, pe care o cheamă Fanny şi care măsoară aproximativ 1,5 metri. Hernandez nu-şi va păstra titlul pentru foarte mult timp. Asta deoarece cel mai scund adolescent din lume, nepalezul Khagendra Thapa Magar, care măsoară numai 56 de centimetri, va împlini 18 ani pe 14 octombrie.

Liam Neeson luptă împotriva extratereştrilor

Cunoscutul actor Liam Neeson va face parte din distribuţia filmului „Battleship“, unde îi va avea alături de Alexander Skarsgard, Taylor Kitsch, Brooklyn Decker şi Rihanna. Pelicula regizată de Peter Berg este adaptarea cinematografică a cunoscutului joc produs de Hasbro, în care forţele navale pământene se luptă să respingă o invazie extraterestră. Neeson va juca rolul Amiralului Shane, tatăl personajului jucat de Decker, care este logodit cu personajul lui Kitsch. Battleship reprezintă şi debutul cinematografic al cântăreţei Rihanna, care va juca rolul unui specialist în arme, coleg de echipaj cu Kitsch şi Skarsgard. Filmările la această peliculă, al cărei buget se ridică la 200 de milioane de dolari, au început pe 7 septembrie în Hawaii, premiera fiind programată pentru primăvara anului 2012.

Ruşii, încurajaţi să bea şi să fumeze

Ministrul rus de finanţe, Alexei Kudnir, a găsit soluţia pentru a umple din nou vistieria statului. „Toată lumea trebuie să înţeleagă: cine bea vodcă şi fumează ajută statul“, a spus Kudnir. Ministrul îşi justifică încurajarea spre asemenea vicii dăunătoare pentru sănătate prin faptul că în acest fel banii încasaţi în urma accizelor vor ajunge în vistieria statului şi vor contribui la rezolvarea problemelor. Potrivit specialiştilor, anual, în Rusia îşi pierd viaţa aproximativ o jumătate de milion de persoane din cauza consumului excesiv de vodcă sau alte băuturi alcoolice. În plus, nici fumatul nu este sănătos, însă asta nu pare să îl intereseze pe ministrul finanţelor. Acesta este de părere că, dacă fiecare rus ar fuma câte un pachet de ţigări pe zi, ar ajuta statul să rezolve problemele sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS