22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Schela ar putea rămâne fără angajaţi

Primarul din Schela ar putea rămâne fără angajaţi

Edilul din Schela, Gorj, Aristide Şerbănescu, ar putea rămâne fără toţi cei 12 salariaţi, după ce aceştia l-au anunţat că se gândesc să îşi dea cu toţii demisia, din cauza salariilor foarte mici.
Primăria Schela – Gorj ar putea funcţiona în regim de avarie sau chiar deloc, în cazul în care cei 12 salariaţi îşi vor pune în practică intenţiile. Angajaţii l-au anunţat recent pe Aristide Şerbănescu, primarul comunei, că, în urma unor discuţii colective, au decis că este mai bine să renunţe la locurile de muncă de la primărie decât să îşi continue activitatea, în schimbul unor salarii reduse. În urma restructurărilor din luna august, primăria mai are 12 salariaţi, cu toate că la un moment dat a funcţionat cu aproape 20. Reducerea lefurilor cu 25%, diminuarea cheltuielilor materiale şi de altă natură i-au determinat pe funcţionarii primăriei să mediteze îndelung dacă vor mai lucra sau nu în administraţia publică locală şi în slujba contribuabililor.
Aristide Şerbănescu a afirmat că a reuşit să îi convingă pe subalternii săi să amâne măcar până pe 1 octombrie decizia de a părăsi primăria. Edilul speră ca motivaţia că au un loc de muncă, fie şi prost plătit, să fie suficient de puternică pentru ca funcţionarii să se răzgândească şi să nu îşi mai dea demisia. „Ştiam că or să fie foarte mari nemulţumiri după ce li se vor tăia din salarii. Ce pot face cu 400 de lei leafă, mai ales dacă sunt navetişti? Abia se descurcă să achite naveta. Oameni cu două facultăţi şi masterat iau salariu sub 1.000 de lei. Cum să îi mai motivezi, ce să le mai faci, când am ajuns să-i scot pe toţi să facem ordine în curtea primăriei şi în primărie, la munca de jos?! M-am şi speriat când au venit la mine în birou şi mi-au spus că vor să îşi dea demisia. I-am luat cu vorba bună şi le-am spus să se gândească, să mai rămână până la 1 octombrie. Măcar au un CAS plătit şi se pot duce la spital“, a spus Aristide Şerbănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS