17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria solicită repararea centrului, deşi lucrările de modernizare nu sunt finalizate

Primăria solicită repararea centrului, deşi lucrările de modernizare nu sunt finalizate

În loc să admită eşecul modernizării centrului oraşului prin folosirea de beton amprentat de proastă calitate, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că instituţia pe care o conduce va solicita firmei Polaris M Holding din Constanţa să efectueze lucrări de reparaţii la ce s-a construit deja şi ar fi trebuit să reziste măcar un an.

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a recunoscut că subalternii săi au solicitat reprezentanţilor firmei care modernizează centrul oraşului să efectueze reparaţii în zonele modernizate, dar deja deteriorate. De la începutul lucrărilor şi până în prezent, firma constănţeană Polaris M Holding a efectuat zeci de reparaţii în partea de nord a centrului modernizat, în zone unde teoretic betonul amprentat ar fi trebuit să reziste măcar un an. Betonul nu a trecut însă testul îngheţului, fiind nevoie de reparaţii. Chiar şi în vara recent încheiată autorităţile au fost nevoite să-i solicite aproape săptămânal constructorului să  efectueze retuşuri la lucrările care, teoretic, dar şi practic figurau ca încheiate. Betonul folosit este uşor casabil şi, prin urmare, este necesară în permanenţă intervenţia muncitorilor societăţii Polaris M Holding din Constanţa.

„Noi le-am cerut să repare“ 

Florin Cârciumaru a declarat de fiecare dată când a fost interpelat că primăria nu a avut bani pentru acoperirea centrului oraşului cu granit şi a fost aleasă soluţia cea mai convenabilă din punct de vedere financiar. Suma totală la care se ridică proiectul de modernizare a centrului municipiului Târgu Jiu, prin folosirea de beton amprentat şi construirea câtorva fântâni arteziene, depăşeşte 16 milioane de lei. „Da, este adevărat că noi am solicitat firmei constructoare să facă reparaţiile pentru unde a fost deteriorată lucrarea. O să cerem în permanenţă acest lucru pentru că perioada de garanţie este de doi ani. Cât timp ne vom încadra în perioada de garanţie, o să le solicităm să revină acolo unde sunt nereguli şi să le remedieze. Eu cred că vor reuşi să modernizeze centrul până la sfârşitul acestui an. Din câte apreciez eu, cred că au ajuns cu modernizarea undeva la 80%“, a menţionat Florin Cârciumaru, edilul din Târgu Jiu.  
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS