13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Judeţean de Urgenţă Slatina scapă de datorii

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina scapă de datorii

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va scăpa de datoriile acumulate de-a lungul anilor, susţine noul manager al unităţii sanitare, Constantin Nicu Vladu.

Constantin Nicu Vladu, managerul unităţii sanitare cu paturi din Slatina, spune că, până la finele anului, Spitalul Judeţean de Urgenţă  (SJU) va scăpa de datorii. Acestea ajung la 420 de miliarde de lei vechi, sumă acumulată în perioada 2007-2009 şi care reprezintă plăţile restante către furnizorii de medicamente, de materiale sanitare, datorii pentru reactivi, dar şi facturi neachitate la utilităţi.
„O să scap spitalul de datorii. Până la sfârşitul anului voi ajunge la zero cu facturile scadente. Datoria Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina se ridică acum la 420 de miliarde de lei vechi, din care 270 vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii“, a explicat managerul Vladu.

Cum a fost posibil

Conducerile anterioare pe care le-a avut Spitalul din Slatina sunt vinovate de crearea unei asemenea situaţii, este de părere managerul actual. Acesta a spus că a fi manager nu înseamnă doar să ocupi un scaun sau un post, ci trebuie să găseşti şi soluţii pentru problemele cu care se confruntă instituţia pe care o conduci. „A fi manager nu înseamnă doar să stai pe un scaun toată ziua, să nu ieşi din birou, să aştepţi să se facă ora 15.00-16.00 ca să pleci acasă. A fi manager nu înseamnă să aştepţi doar să îţi vină banii şi să îi împarţi. Trebuie să vorbeşti cu oamenii, cu angajaţii, să cauţi soluţii pentru a ieşi din datorii şi probleme“, a adăugat el.
Şeful SJU Slatina a dezvăluit şi câteva dintre soluţiile pe care le-a aplicat pentru a scăpa unitatea sanitară de datorii. „Am mărit serviciile. Lunar, 4.800 de pacienţi se externează şi o medie de 8.000 trec prin Ambulatoriul de Specialitate, ceea ce înseamnă că lunar ne vin de la Casă (Casa de Asigurări de Sănătate – n.r.) cu şase-opt miliarde de lei vechi mai mult decât înainte. Au fost reduse cheltuielile acolo unde s-a impus şi am mers pe îndeplinirea în totalitate a atribuţiilor prevăzute în fişa postului“, a explicat Vladu.
Constantin Nicu Vladu este de profesie inginer şi o perioadă lungă de timp a fost şi manager al Spitalului Municipal Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII