22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMandat de arestare în lipsă pentru Vlăduţ

Mandat de arestare în lipsă pentru Vlăduţ

Tribunalul Dolj a emis, ieri după-amiază, la cererea procurorilor DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova, un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Laurenţiu Vlăduţ, fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, acuzat de comiterea de infracţiuni cu instrumente de plată electronică.
Reamintim că pe 17 august, procurorii DIICOT au efectuat opt percheziţii domiciliare, dintre care şapte în Craiova şi una în comuna Valea Stanciului, în urma cărora au ridicat şi dus la audieri şase persoane, membrii unei grupări care se ocupa cu infracţiuni cu cărţi de credit.
Anchetatorii au precizat că, începând cu luna aprilie 2010, învinuiţii Laurenţiu Vlăduţ, zis Lari, Adrian Tiugan, Cornel Stroilă, Claudiu Iordache, Iulian Gheorghiu şi Nicuşor Stoian au constituit o grupare infracţională organizată. Cei şase fabricau dispozitive pentru falsificarea cardurilor, reinscripţionau datele obţinute după montarea de aparatură de skiming pe bancomate din Italia pe carduri blank şi retrăgeau numerar prin operaţiuni frauduloase. Din cercetările oamenilor legii s-a stabilit că dispozitivele de skiming erau confecţionate de Tiugan, Stroilă şi Gheorghiu, după care erau duse în Italia şi amplasate pe bancomate de ceilalţi membri ai grupării. Ulterior, după clonarea cardurilor, banii erau retraşi fraudulos numai din bancomate din Italia. După audieri, procurorii au solicitat emiterea de mandate de arestare preventivă pentru Tiugan, Stroilă şi Gheorghiu şi pentru Vlăduţ în lipsă şi au dispus pentru Flori Vlăduţ, soţia lui Laurenţiu Vlăduţ, măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, pentru că are în întreţinere un copil de zece luni.
Tribunalul Dolj a dispus arestarea primilor trei pentru 29 de zile, iar în cazul lui Vlăduţ s-a stabilit termen de judecată pentru 25 august, până atunci trebuind să fie îndeplinită procedura de citare. Pe 25 august însă, avocatul lui Vlăduţ a depus o cerere de amânare, judecarea propunerii de arestare fiind amânată din nou, pentru 2 septembrie. Ieri, judecătorii au dispus arestarea preventivă a lui Laurenţiu Vlăduţ pentru 30 de zile, termen care va începe din momentul în care acesta va fi prins.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU