14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDulceaţă şi ţuică, mărci înregistrate

Dulceaţă şi ţuică, mărci înregistrate

Primarul localităţii Şviniţa din Mehedinţi, Nicolae Curici, este hotărât să înregistreze la OSIM dulceaţa şi ţuica rezultate din smochinele din zonă şi îşi doreşte să facă din smochine un brand pentru localitatea pe care o administrează.
În ultima perioadă, la Şviniţa s-au mai plantat 1.000 de puieţi de smochini. Totodată, edilul a depus documentaţia pentru ca dulceaţa şi ţuica comunei să devină mărci înregistrate.
„Am depus documentaţia la OSIM pentru a avea marcă înregistrată la dulceaţa şi ţuica de smochine de la Şviniţa. De altfel, sperăm ca în viitorul apropiat smochinele să fie un brand pentru localitatea noastră. Nu este o noutate pentru nimeni că aceste fructe ne reprezintă şi toţi locuitorii au în grădină măcar un smochin“, a declarat Nicolae Curici, primarul comunei.
De aproximativ zece ani, în comună au fost plantate cinci livezi de smochini. Plantarea celor 1.000 de puieţi a făcut parte dintr-un proiect al primăriei în parteneriat cu un ONG, care s-a ridicat la suma de aproximativ 74.000 de dolari, bani nerambursabili.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII