11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul Apelor Olt, reţinut pentru luare de mită

Directorul Apelor Olt, reţinut pentru luare de mită

Directorul Direcţiei Apelor Olt, Dorin Dobrişan, este anche-tat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Piteşti pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Dorin Dobrişan (foto), directorul Direcţiei Apelor Olt, a fost reţinut miercuri, 1 septembrie, de procurorii anticorupţie. Şeful de la Direcţia Apelor Olt este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) -Serviciul Teritorial Piteşti pentru luare de mită şi abuz în serviciu. În acelaşi dosar mai este cercetat şi un om de afaceri vâlcean, Ovidiu Georgescu, patronul unei firme de construcţii.
Anchetatorii spun că Dorin Dobrişan ar fi luat mită pe vremea când conducea sucursala BCR Vâlcea pentru că ar fi acordat credite preferenţiale afaceristului Georgescu.  De asemenea, şeful de la Direcţia Apelor Olt mai este anchetat pentru că ar fi dat bani cu camătă mai multor oameni de afaceri importanţi din Vâlcea.

Descinderi

Procurorii anticorupţie, însoţiţi de mascaţi, au descins mai întâi acasă la Dobrişan şi apoi la birou. Anchetatorii au ridicat mai multe acte şi dosare ale unor persoane cărora Dorin Dobrişan le-ar fi dat credite fără garanţii. Alături de Dobrişan a fost reţinut şi Ovidiu Georgescu, care este cercetat şi el în acelaşi dosar pentru dare de mită.
Veronel Rădulescu, avocatul lui Dobrişan, a spus că mare parte din faptele pentru care este acuzat clientul său sunt normale. „Acuzaţia este pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Dovezile pe care se sprijină aceasta mi se par cel puţin neîntemeiate. Mare parte dintre faptele pentru care este acuzat sunt fapte normale, de serviciu, dar care, privite dintr-un anumit unghi, pot fi interpretate în alt fel“, a declarat apărătorul lui Dobrişan.
Întrebat de ce a fost reţinut, omul de afaceri vâlcean a declarat că nu cunoaşte motivele. „Nu ştiu pentru ce am fost reţinut“, a spus Ovidiu Georgescu.
Într-un final, Dobrişan şi Georgescu au fost audiaţi de procurori, după care au fost duşi în arestul Inspectoratului de Poliţie Argeş. Ieri, aceştia au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
 
Afaceriştii din Top 300, printre clienţii lui Dobrişan

Potrivit unor surse apropiate anchetei, printre persoanele care au primit credite preferenţiale s-ar afla şi soţii Ion şi Maria Tudor, printre cei mai bogaţi oameni din România, care fac parte din Top 300, notează evz.ro. Tudor este membru PDL şi este directorul Inspecţiei de Stat în Construcţii Vâlcea.
Şi Dorin Dobrişan s-a înscris în PDL în urmă cu doi ani, după ce a părăsit tabăra social-democraţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII