25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSJU Slatina nu are detectoare de fum

SJU Slatina nu are detectoare de fum

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este deficitar din punct de vedere al intervenţiilor în situaţii de urgenţă. Aşa a reieşit în urma controlului efectuat recent de o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
Timp de câteva zile, echipa a verificat unitatea sanitară din punct de vedere al respectării normelor de prevenire a incendiilor. Una dintre deficienţele constatate a fost că stingătoarele lipsesc sau nu sunt întreţinute. „Nu este asigurată dotarea cu furtunuri de incendiu a hidranţilor ori cu stingătoare, iar acolo unde aceste mijloace de primă intervenţie există, ele nu sunt întreţinute sau nu sunt verificate“, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
În plus, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina nu există detectoare de fum sau alte instalaţii de semnalizare sau alertare în caz de incendiu. După tragedia de la Maternitatea Giuleşti, ministrul sănătăţii, Cseke Atilla, a dispus efectuarea de controale în toate unităţile sanitare şi în maternităţi. De asemenea, ministrul a cerut să se organizeze o licitaţie pentru achiziţionarea de avertizoarea de fum ce urmează să fie montate în toate unităţile spitaliceşti.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, în perioada următoare vor fi controlate şi celelalte unităţi medicale din judeţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU