18.7 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeia lovită cu toporul şi arsă de vie a decedat

Femeia lovită cu toporul şi arsă de vie a decedat

Femeia din Corabia, care zilele trecute a fost lovită cu toporul în cap şi apoi a fost arsă de vie de vecinii ei, a decedat ieri-dimineaţă la Spitalul din Slatina.

Doina Cazacu, de 53 de ani, din Corabia, femeia care a fost agresată şi apoi arsă de vie de vecinii săi, duminică seară, s-a stins din viaţă ieri-dimineaţă. Femeia fusese internată la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina.
Teribila scenă s-a petrecut în locuinţa autorilor, situată în blocul C1, de pe strada Cuza Vodă, din Corabia. Martorii spun că femeia intenţiona să iasă în parc în momentul în care a fost oprită de vecinii de palier, Geta Nederu, de 49 de ani, şi Narcis Marian Nederu, de 21 de ani, mamă şi fiu.
„Cei doi autori au tras-o în apartamentul lor şi au lovit-o cu un topor în cap, după care i-au dat foc. Apoi s-au aruncat de la etaj. În urma căderii, ei au suferit leziuni. Geta Nederu a decedat azi-noapte (în noaptea de duminică spre luni – n.r.), iar băiatul se află sub pază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. În apartament am găsit mult sânge, toporul, haine arse şi benzină“, a declarat luni procurorul de caz Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Se schimbă încadrarea juridică

Dacă iniţial anchetatorii declaraseră că în acest caz se vor efectua cercetări pentru tentativă la omor deosebit de grav, decesul victimei survenit ieri va schimba încadrarea juridică a faptei. „În cauză vom efectua cercetări pentru omor deosebit de grav“, a adăugat procurorul Iacobescu.
Referitor la faptul că autorul ar fi diagnosticat cu oligofrenie gradul II, procurorul de caz a declarat că acesta va fi suspus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă va răspunde penal. „Deocamdată nu avem nici un document din care să reiasă că autorul suferă de afecţiuni psihice. În cauză va fi dispusă şi o expertiză psihiatrică“, a explicat procurorul de caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII