15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReţinut pentru evaziune fiscală

Reţinut pentru evaziune fiscală

Un craiovean, patronul unei societăţi comerciale din Băileşti, a fost reţinut ieri de poliţiştii doljeni sub acuzaţia de evaziune fiscală.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii au încheiat cercetările în dosarul penal deschis pe numele lui Liviu Lăculeanu, de 42 de ani, din Craiova, acesta fiind introdus ieri în arest în baza unei ordonanţe de reţinere.
Liviu Lăculeanu este suspectat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală şi transmiterea fictivă a părţilor sociale deţinute într-o societate.
Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Băileşti, SC Roledali SRL, a efectuat în perioada ianuarie – septembrie 2007 activităţi de intermediere în comerţul cu cereale, fără a evidenţia în documentele contabile vânzări în sumă totală de aproximativ 3.000.000 de lei.
Astfel, Lăculeanu s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat cu suma de aproximativ 500.000 de lei, sumă ce reprezintă TVA şi impozitul pe profit.
Ulterior, după derularea operaţiunilor comerciale în cauză, craioveanul a cesionat în mod fictiv părţile sociale deţinute în cadrul societăţii, înfiinţând o nouă firmă în cadrul căreia a derulat acelaşi tip de activităţi.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că Liviu Lăculeanu urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII