14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCarderii lui Vlăduţ, arestaţi preventiv

Carderii lui Vlăduţ, arestaţi preventiv

Trei dintre persoanele ridicate pentru audieri marţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, care fac parte dintr-o grupare de carderi alături de Laurenţiu Vlăduţ, fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile. Pe numele lui Laurenţiu Vlăduţ, care este în Italia, procurorii au cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă. Reamintim că marţi, DIICOT a comunicat că efectuează cercetări faţă de opt persoane pentru comiterea de infracţiuni cu instrumente de plată electronică.
Procurorii au precizat că, începând cu luna aprilie 2010, învinuiţii Laurenţiu Vlăduţ, zis Lari, Adrian Tiugan, Cornel Stroilă, Claudiu Iordache, Iulian Gheorghiu şi Nicuşor Stoian au constituit o grupare infracţională organizată. Cei şase fabricau dispozitive pentru falsificarea cardurilor, reinscripţionau datele obţinute după montarea de aparatură de skiming pe bancomate din Italia pe carduri blank şi retrăgeau numerar prin operaţiuni frauduloase. Din cercetările de până acum ale oamenilor legii s-a constatat că dispozitivele de skiming erau confecţionate de Tiugan, Stroilă şi Gheorghiu, după care erau duse în Italia şi amplasate pe bancomate de ceilalţi membri ai grupării. Ulterior, după clonarea cardurilor, banii erau retraşi fraudulos numai din bancomate din Italia.
Marţi noapte, procurorii DIICOT au solicitat emiterea de mandate de arestare preventivă pentru Tiugan, Stroilă şi Gheorghiu şi pentru Vlăduţ în lipsă. Instanţa a dispus arestarea celor trei pentru 29 de zile, iar în cazul lui Vlăduţ s-a stabilit termen de judecată pentru 25 august, până atunci trebuind să fie îndeplinită procedura de citare. De asemenea, Iordache şi Stoian sunt în Italia, cei doi plecând odată cu Vlăduţ. Marţi a fost audiată şi Flori Vlăduţ, soţia lui Laurenţiu Vlăduţ, anchetatorii dispunând în cazul ei măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile, pentru că are în întreţinere un copil de zece luni. Toţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de asociere ori aderarea la un grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII