15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătrână accidentată mortal

Bătrână accidentată mortal

O femeie de 63 de ani, din localitatea Bucura, judeţul Mehedinţi, a fost accidentată mortal ieri-dimineaţă de o dubiţă condusă de un tânăr de 22 de ani. Bătrâna se îndrepta spre Primăria Vânju Mare, pentru a-şi achita taxele şi impozitele pe teren, şi circula regulamentar, în afara părţii carosabile şi deplasându-se pe partea stângă. Şoferul nu poate să îşi explice cum de n-a văzut femeia. El spune că aceasta i-a ieşit brusc în faţă, n-a mai apucat să frâneze şi a lovit-o atât de tare încât a aruncat-o în aer câţiva metri, peste duba pe care o conducea.
„Nu ştiu cum s-a întâmplat pentru că eu nu am văzut-o, nu era pe carosabil. Parcă a ieşit din canal! Nu am văzut-o în faţa maşinii, nici nu am ştiut ce am lovit până nu m-am dat jos să văd ce este. Nu aveam viteză, cred că în jur de 60 de kilometri la oră, mai mult de atât nu pot să mai spun nimic, nu ştiu de unde a apărut“, a declarat şoferul.
Pasagerul aflat în dubiţă susţine acelaşi lucru: femeia a apărut din senin şi nu am văzut-o.
„Eu cred că ea a fost băgată în şanţ şi a ieşit brusc de acolo în carosabil. Nici eu nu am văzut-o înainte. După ce am lovit-o, ne-am dat jos din maşină, am găsit-o şi am vrut să sun la 112. Atunci am văzut că vine o maşină de poliţie şi i-am făcut semn să oprească. Şoferul nu a avut viteză mare“, a spus martorul.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului nu au găsit nici o urmă de frânare pe carosabil, iar trupul victimei se afla în şanţ, la mai bine de zece metri de unde oprise şoferul. Alcooltestul a demonstrat că tânărul şofer nu consumase băuturi alcoolice.
„Pe DN 56A, între localităţile Vânju Mare şi Bucura, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu decesul unui pieton care circula regulamentar în afara părţii carosabile. Din primele cercetări se pare că şoferul a ieşit prea mult de pe carosabil şi a acroşat victima. În continuare se fac cercetări“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Rudele femeii au aflat de la trecători ce a păţit aceasta şi nu înţeleg cum s-a întâmplat tragedia. Mehedinţeanca era o femeie în putere şi nimeni nu se gândea că va sfârşi aşa.
„Mama a plecat de dimineaţă la primărie să plătească nişte taxe şi să ia nişte bani. Noi eram acasă, o aşteptam, când a venit un vecin şi ne-a spus că a dat o maşină în ea. Sigur şoferul a avut viteză, că mama era în putere şi mergea bine, ştia cum să circule“, a spus fiul bătrânei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII