17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăieţel de doi ani, mort după ce s-a înecat cu boabe de porumb

Băieţel de doi ani, mort după ce s-a înecat cu boabe de porumb

Un copil de doi ani din satul Cepari, comuna Cârlogani, a murit luni seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, după ce s-a înecat cu boabe de porumb fiert. Micuţul ar fi împlinit sâmbătă doi ani, iar părinţii se pregăteau să-i sărbătorească ziua. Marius Ciucă era împreună cu sora şi cu părinţii săi în curte şi mâncau porumb fiert. La un moment dat, copilul s-a înecat cu câteva boabe şi a început să se simtă rău. Tatăl băieţelului l-a luat în braţe şi a ieşit cu el la poartă. Mama copilului, Ştefania Ciucă, a început să strige după ajutor la vecini.
„Eram şi eu la stradă şi am văzut cum s-a întâmplat totul. Mama lui a ieşit la drum şi a strigat: «Săriţi, lume, că îmi moare copilul!» Am înţeles că a mâncat porumb fiert şi s-a înecat cu câteva boabe. Băieţelul îşi înghiţise limba şi i-a scos-o tatăl lui. În ajutorul celor doi părinţi au sărit preotul şi preoteasa satului. Preotul a sunat la 112 şi a anunţat tragedia“, a declarat Ana Drăgan, o vecină a familiei Ciucă.

Copilul a fost transportat la spital

La locul evenimentului au ajuns paramedicii SMURD, care i-au acordat micuţului primele îngrijiri. „Apelul a fost primit prin 112 la ora 18.16. Paramedicii şi personalul de la Ambulanţă ajunşi la locul intervenţiei au găsit copilul semiconştient, respirând cu dificultate şi cu căile aeriene obstrucţionate de un corp străin. După acordarea primului ajutor, copilul a fost preluat de echipajul de la Ambulanţă, care l-a predat, cu funcţiile vitale prezente, la ora 18.55, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Slatina“, a declarat sergentul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab“ al judeţului Olt.

A murit la spital

Cu toate că trăia când a fost adus la spital, după două ore, inima micuţului a încetat să mai bată. În ciuda eforturilor depuse de personalul medical, Marius Ciucă a decedat. „Copilul a fost adus la Urgenţă cu diagnosticul comă de gradul III/IV. A fost intubat, i-au fost acordate toate îngrijirile necesare şi a fost diag-nosticat cu insuficienţă respiratorie acută. Băieţelul din Cârlogani respira, dar era inconştient. I-a fost făcută o traheostomie, însă nu şi-a mai revenit. La ora 21.00 a fost declarat decesul. Nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui, cu toate eforturile depuse de medici“, a spus doctorul Elena Stoicea, de la SJU Slatina.

„Dacă îl duceam la Craiova poate îşi revenea“

Rudele copilului sunt în stare de şoc. „Nu pot să cred ce a păţit acest copil. Săracii părinţi sunt terminaţi. Mai au o fetiţă şi din puţinul pe care l-au avut s-au chinuit să îi crească. Erau tot timpul supravegheaţi şi bine îngrijiţi. Păcat!“, a declarat Maria Alexandru, mătuşa băieţelului.
Mama copilului crede că fiul ei ar fi avut o şansă. „Dacă îl duceam la Craiova poate îşi revenea. La Spitalul din Slatina, medicii mi-au spus că băieţelul este bine, până când a ieşit doctorul care era de gardă şi mi-a spus că nu mai e. Dacă ştiam ce se întâmplă, eu îl luam în braţe, mă urcam într-un taxi şi îmi duceam băieţelul la Craiova“, a declarat plângând Ştefania Ciucă, mama copilului decedat.
Soţul acesteia are o altă părere. „Nu ştiu dacă mai putea fi salvat… dacă ambulanţa venea mai repede… A ajuns după o jumătate de oră de când am chemat-o. Dar, cine ştie! Poate aşa o fi vrut Dumnezeu“, a spus Costel Ciucă.
Astăzi va avea loc necropsia cadavrului, după care rudele vor ridica trupul neînsufleţit al copilului de la morgă, pentru a-l înmormânta. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII