12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMao, şef la municipiu

Mao, şef la municipiu

Comisarul-şef Mauriciu Popa – sau Mao, cum mai este cunoscut de colegi – a promovat concursul pentru şefia Poliţiei Municipiului Craiova. De fapt, pe 3 august a fost vorba doar de un examen, întrucât era singurul candidat pentru această funcţie. Comandantul IPJ Dolj, comisarul-şef Constantin Nicolescu, l-a numit mai întâi cu delegaţie în funcţie, pentru a se obişnui cu noile sale atribuţii. Ieri a fost îndeplinită şi ultima formalitate – avizul Parchetului General pentru noul şef al Poliţiei Municipale – astfel încât de astăzi Popa Mauriciu ocupă oficial fotoliul pentru care candidase.
Cu 11 luni în urmă, Mauriciu Popa mai încercase să obţină aceeaşi funcţie, pierzând însă la mustaţă, în faţa comisarului-şef Jane Preda, veşnicul adjunct de la comanda Poliţiei Municipiului Craiova. Postul a devenit din nou vacant, în urma pensionării lui Jane Preda, la doar câteva luni după ce fusese numit în fruntea poliţiei municipale.
Ofiţer de poliţie din 1989, Mauriciu Popa a fost odinioară şef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Dolj. Acest serviciu a fost însă desfiinţat în momentul în care s-a format Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova, structură subordonată direct Inspectoratului General al Poliţiei. De la 1 iulie 2006, comisarul-şef Popa s-a aflat la conducerea Secţiei 3 Poliţie din cartierul Valea Roşie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII