12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDublu ghinion pentru judecătorul Diaconescu

Dublu ghinion pentru judecătorul Diaconescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a păstrat în continuare în spatele gratiilor pe judecătorii şi avocaţii craioveni trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.
Luni, 2 august, Curtea de Apel Craiova a decis să menţină starea de arest preventiv faţă de cei patru inculpaţi din acest dosar – judecătorii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj, respectiv avocaţii Octavian Ciucă şi Ion Militaru. Completul de judecată a considerat că sunt suficiente indicii cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv trafic de influenţă. Toţi cei patru acuzaţi au făcut însă recurs, care s-a judecat miercuri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. După ce i-a audiat, instanţa supremă a menţinut soluţia dată de Curtea de Apel Craiova, respingând ca nefondat recursul inculpaţilor.
Ziua de 11 august a fost cu dublu ghinion pentru judecătorul arestat Bogdan Diaconescu. Nu doar că i s-a menţinut arestarea preventivă, dar a pierdut şi într-un alt dosar. După ce, pe 26 iulie, Curtea de Apel Craiova îi respinsese cererea de eliberare sub control judiciar, instanţa supremă i-a respins miercuri şi recursul. Mai mult, l-a pus să plătească cheltuieli de judecată, plus 25 de lei pentru avocatul din oficiu numit de instanţă.
Primul termen de judecată pe fond în acest dosar a fost fixat la Curtea de Apel Craiova pe 8 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII