12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFrunda: ANI e ca o femeie cu implanturi, poate mă duc cu ea o seară, dar nu o iau de nevastă

Frunda: ANI e ca o femeie cu implanturi, poate mă duc cu ea o seară, dar nu o iau de nevastă

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda declară într-un interviu pentru Academia Caţavencu că, din punctul său de vedere, ANI e ca o femeie cu implanturi de silicon, cu care „s-ar duce într-o seară“, dar pe care nu ar lua-o de nevastă, el prezentând-o şi ca pe o femeie „de dus în liziera pădurii, nu la bal“.

Gyorgy Frunda se declară nemulţumit de articolele de presă, potrivit cărora el a „sterilizat“ ANI, desfiinţând comisiile de cercetat averile. „E o minciună. Dacă persoana care a scris articolul ar fi avut curiozitatea de a citi atribuţiile ANI înainte şi după modificare, ar fi văzut că atribuţiile au rămas aceleaşi. ANI e la fel de «sterilă» sau de «potentă» ca şi înainte. Comisiile acestea puse în discuţie nu au existat niciodată în cadrul ANI, existenţa acestora a fost propunerea unui grup de deputaţi. Am pledat împotriva acestor comisii, ele contraveneau Constituţiei şi legislaţiei UE. (…) Vă place, nu vă place, îmi place, nu-mi place, era nevoie să respectăm decizia Curţii Constituţionale. (…) Deci, domnule Istodorescu (e vorba de Eugen Istodor – n.r.), conform experienţei şi carierei mele, voi lupta pentru principiile statului de drept, mă voi opune înfiinţării unor organisme de şantaj politic şi moral, pentru care nu există nici o necesitate. Avem un vast ocean de organisme de tragere la socoteală a ilegalităţilor de tot felul. Este timpul ca aceste organisme să funcţioneze“, a declarat senatorul UDMR pentru Academia Caţavencu. El a spus că a făcut „o treabă bună“ opunându-se unor „comisii de şantaj politic“ şi că nu trebuie el să fie „terfelit“ doar pentru o decizie luată în unanimitate de către Senat.
„Monitorizarea aceasta nu înseamnă doar ANI. Nu respectăm dreptul de proprietate. Avem cele mai lungi procese din UE. Codurile nu se pot aplica decât cel mai devreme în 2012. Avem o instabilitate în domeniul Justiţiei, acesta e adevărul. Nu ANI este buba, ANI este cireaşa de pe tort. România are probleme mult mai serioase. ANI a fost înfiinţată de către ministra Macovei, care voia să pară o Jeanne d’Arc a luptei anticorupţie. Ce a făcut ANI? A întocmit peste patru mii de dosare, a înaintat la Parchete o sută douăzeci şi ceva de dosare, Parchetele au acceptat doar trei dosare. Abia unul a ajuns în instanţă. Instanţa l-a absolvit pe Mazăre, învinuitul din singurul dosar. Despre ce vorbim când vorbim despre ANI?“, şi-a continuat critica parlamentarul Uniunii.

„ANI e o păcăleală, nu e o fată frumoasă“

Frunda a comparat ANI cu o femeie cu implanturi cu silicon, cu care „s-ar duce o seară“, dar pe care nu ar lua-o de nevastă. „Nu e cazul ca ANI să mă dezbrace în codru şi să-mi ia averea. Nu ăsta e rostul. Nu e suficient ca o femeie să fie arătoasă dacă vrei s-o iei în căsătorie, trebuie să fie şi de bună-credinţă, şi morală, şi să facă şi treabă acasă. Când o femeie are implanturi cu silicon, mă duc cu ea o seară, dar n-o iau de nevastă. Asta e ANI“, a declarat senatorul. „ANI e o păcăleală, nu e o fată frumoasă“, a mai susţinut Frunda.
Întrebat mai târziu ce titlu ar trebui să aibă acest interviu, Frunda a profitat de moment pentru a face altă caracterizare ANI. „Îmi sunteţi prea simpatic ca să vă sugerez eu un titlu. Dar n-aş prezenta-o pe ANI ca pe o femeie de dus la bal, ci ca pe una de dus, noaptea, în liziera pădurii“, a spus el.
Gyorgy Frunda a comentat şi criticile preşedintelui Băsescu în contextul amendamentelor pe care el le-a adus Legii ANI. „Un preşedinte demn şi responsabil nu atacă un senator pentru opiniile sale. Nu atacă nici un cetăţean în acest fel. E adevărat, nu fac parte din cercul simpatizanţilor preşedintelui. Acum câţiva ani eram într-o întâlnire cu ambasadorii europeni, înainte ca România să fie membru UE. Atunci, preşedintele de astăzi a cerut o întrevedere separată, spunând că UDMR este ca o femeie uşuratică ce se bagă în patul celui de-al doilea bărbat. Am replicat: «UDMR s-a comportat ca o nevastă onestă, iubitoare de familie, a avut ghinionul să dea peste un soţ beţiv şi bătăuş, care o bătea, o dădea afară din casă şi avea dreptul să-şi refacă viaţa». De atunci, mă ţine departe. Altădată, i-am spus tot în faţă că tăierea pensiilor e neconstituţională. Preşedintele a spus: «Te cred, şi ce dacă?». În sfârşit, eu am cerut public ca UDMR să iasă de la guvernare, dacă guvernul nu poate imagina proiecte de stimulare economică activă. Şi atunci, din nou, preşedintele şi-a exprimat simpatia dumnealui faţă de mine“, a povestit senatorul UDMR.
Interviul cu Gyorgy Frunda poate fi citit integral astăzi în Academia Caţavencu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII