14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMotodeltaplan prăbuşit la Drăgăşani

Motodeltaplan prăbuşit la Drăgăşani

Un craiovean şi un vâlcean au fost grav răniţi, după ce motodeltaplanul cu care zburau s-a prăbuşit la Drăgăşani.
Duminică după-amiază, în jurul orei 16.00, mai multe persoane din Drăgăşani au sunat la 112 pentru a anunţa că în apropierea străzii Avram Iancu, în punctul numit „Gârdeşti“, s-a prăbuşit un aparat de zbor de mici dimensiuni cu două persoane la bord. Pilotul – Ionel Cincă, de 46 de ani, din Craiova – şi însoţitorul său – Viorel Oanţă, de 43 de ani, din Drăgăşani – au fost grav răniţi, suferind multiple traumatisme.
Oanţă a fost dus cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde a rămas internat, însă pilotul Cincă, aflat într-o stare mult mai gravă, a fost transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă din Craiova. El a fost internat în Clinica de Terapie Intensivă, cadrele medicale arătându-se rezervate cu privire la şansele sale de supravieţuire.
Aparatul de zbor, avariat în proporţie de 90%, era proprietatea pilotului craiovean. Ionel Cincă lucrează ca inginer la Teatrul Liric „Elena Teodorini“ din Craiova. De la vârsta de 18 ani practică din pasiune paraşutismul, planorismul şi deltaplanismul, fiind membru al Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (ARPIA) – filiala Dolj.
Autoritatea Aeronautică Civilă Română împreună cu specialişti din cadrul Ministerului Transporturilor au început investigaţiile în acest caz, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, pentru a afla cauzele producerii acestui accident aviatic. Cercetările presupun şi o constatare a stării tehnice a aparatului de zbor, existând bănuiala că motodeltaplanul s-ar fi prăbuşit după ce i s-a oprit motorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII