25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA cerşit pentru mâncare

A cerşit pentru mâncare

Otilia are 23 de ani şi este mama a trei copii. Tânăra spune că singura sa avere sunt micuţii ei, pentru care ar face orice.

Recunoaşte cu sinceritate că a fost nevoită să şi cerşească pentru a-şi creşte copiii, dar spune că ar face orice pentru ca micuţilor să le fie bine. Otilia are 23 de ani şi s-a născut în Braşov, dar viaţa a purtat-o prin mai multe părţi ale României. Încă de la 12 ani, Otilia a cunoscut greutăţile vieţii.
„Nu m-am bucurat de nimic. Nici de jocuri, nici de jucării. La 12 ani am plecat de acasă. Am ajuns în Gorj, după sora mea, care nu are o mână. Făceam rost de bani din cerşit. Îi duceam mamei la Braşov, pentru a ne descurca“, a povestit Otilia. Viaţa tinerei nu a fost niciodată uşoară, dar, chiar şi aşa, Otilia este optimistă şi îşi iubeşte copiii. Are o fetiţă de aproape şapte ani, un băiat de trei ani şi o fetiţă de doar nouă luni. De câteva zile, Otilia s-a internat la Centrul Maternal din Târgu Jiu, împreună cu copiii. A fost nevoită să apeleze la autorităţi pentru că nu mai avea unde locui. Vreme de aproape un an, Otilia şi cei trei copii au stat în casa unui târgujian. Când nu mergea la cerşit, femeia îşi ajuta vecinii la curăţenie, fiind plătită pentru acest lucru. A ajuns în stradă în urmă cu câteva zile, când  a trebuit să părăsească locuinţa respectivă.

Nu vrea să renunţe la copiii săi

Fata cea mare este recunoscută de tatăl său, dar acesta a rămas la Târgu Mureş, acolo unde Otilia şi el au locuit împreună. S-a despărţit de el pentru că nu se mai înţelegeau.
„M-am îndrăgostit şi am stat trei ani cu el, avem şi o fetiţă împreună, dar de la o vreme nu a mai mers relaţia şi am plecat de la el. Am ajuns la Filiaşi şi acolo m-am îndrăgostit de tatăl celorlalţi copii ai mei. Pe el încă îl iubesc, dar acum are probleme, este închis. Chiar dacă nu şi-a recunoscut copiii, nu am cum să îl urăsc. Dacă mă va ierta pentru micile mele scăpări, aş putea să o iau de la capăt. Ceea ce ştiu este că niciodată nu o să renunţ la copiii mei. Ei sunt averea mea, tot ce am eu, şi acum vreau să ne dea o locuinţă socială ca să pot să îmi cresc micuţii. Fata cea mare va merge la şcoală din toamnă, mă ajută doamnele de la Centru să o dau la şcoală. Eu nu am decât o clasă, dar ştiu să citesc şi să scriu bine“, a povestit Otilia.
Loredana Braia, psihologul Centrului Maternal, a explicat că tânăra nu a apelat niciodată la autorităţi de teamă că şi-ar putea pierde copiii. „Ei îi este teamă că statul îi poate lua copiii şi nu vrea acest lucru. Prima dată când am văzut-o mi-a spus să nu îi iau copiii“.
Educatoarea Loredana Ioana va face tot posibilul ca să înscrie micuţa de aproape şapte ani la una din şcolile din municipiu. „O să încerc să o înscriu ori la Şcoala nr. 1 ori la Liceul cu Program Sportiv. Fetiţa este isteaţă şi mama sa vrea ca ea să înveţe carte. Ceea ce este de admirat“, a spus Loredana Ioana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU