16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Scurte ştiri

Sculpturi realizate din hârtie

Un artist american şi-a făcut un nume în comunitatea artistică graţie sculpturilor sale pe care le realizează din hârtie, informează site-ul zigonet.com. Jeff Nishinaka reuşeşte să modeleze hârtia la fel cum alţi artişti modelează piatra, iar operele sale se bucură de o foarte mare popularitate în întreaga lume. Sculpturile americanului care trăieşte la Los Angeles sunt cerute într-o gamă largă de domenii, creaţiile sale fiind folosite, printre altele, în publicitate, în inginerie sau în ilustrarea de cărţi de medicină. Jeff Nishinaka realizează şi sculpturi de hârtie care îi sunt comandate de persoane fizice iubitoare de frumos. Printre sculpturile sale se numără foarte multe personaje din lumea animală sau din mitologie, dar şi persoane surprinse în diverse ipostaze.

Un câine şi-a salvat stăpânul de la moarte mâncându-i un deget

Un căţel i-a salvat viaţa stăpânului său după ce i-a mâncat acestuia degetul mare de la un picior, informează site-ul zigonet.com. Totul a început când stăpânul, Jerry Douthett, s-a lovit la degetul mare de la picior, dar nu a vrut să meargă la medic să se trateze, considerând că rana se va vindeca de la sine. Într-o seară, după ce a băut câteva pahare de alcool în plus, bărbatul a adormit şi s-a trezit într-o baltă de sânge. Căţelul Kiko a simţit, probabil, infecţia care se instalase la degetul stăpânului său şi a ros pur şi simplu piciorul bărbatului. În urma incidentului, Jerry Douthett s-a dus de urgenţă la spital, unde medicii l-au diagnosticat cu diabet de tip II. De atunci, Kiko a devenit eroul familiei pentru că, fără „intervenţia“ lui, diabetul stăpânului nu ar fi fost descoperit şi ar fi pus în pericol viaţa bărbatului.

Apel mondial pentru completarea unei colecţii de nisip
O colecţionară germană de nisip a lansat un apel mondial pentru a-şi completa colecţia, care deja conţine 10.000 de mostre de nisip adunate din diverse colţuri ale lumii, informează site-ul zigonet.com. Renate Wilk a început să colecţioneze nisip în anul 2006 şi recunoaşte că unele eşantioane au fost obţinute în urma schimburilor făcute pe internet, dar datorează foarte multe şi unei prietene care lucrează ca stewardesă.
„Colecţia mea de nisip are propria ei cameră în casă, iar etajerele montate de-a lungul scărilor sunt şi ele pline cu sticluţe cu nisip“, a povestit nemţoaica. Deşi călătoreşte cât de des poate, niciodată nu este de ajuns, iar Renate caută cu disperare specimene noi de nisip, dorindu-şi cu ardoare mostre din Guineea Ecuatorială şi din Antarctica. Prin urmare, a lansat un apel global prin care invită alţi pasionaţi de nisip din alte ţări să facă schimb cu ea pentru a-şi completa colecţia cu mostrele rare care îi lipsesc.

Carla Bruni va apărea în serialul CSI
După ce a încercat să dea lovitura pe marile ecrane într-un film regizat de Woody Allen, Carla Bruni-Sarkozy cochetează şi cu micul ecran. Soţia preşedintelui Franţei a primit o ofertă pentru a juca un rol în serialul de televiziune „CSI – Crime şi investigaţii“. După cum informează site-ul contactmusic.com, propunerea a venit după ce Carla Bruni le-a trimis producătorilor serialului o scrisoare prin care îşi mărturisea admiraţia faţă de cei de la CSI. Fostul manechin, actuala primă doamnă a Franţei, le-a scris producătorilor o scrisoare laudativă la adresa muncii pe care o depun pentru realizarea serialului, iar acum aceştia i-au propus Carlei Bruni-Sarkozy să apară ca invitat special într-un episod din CSI. „Am fost încântaţi să îi putem oferi Carlei Bruni-Sarkozy un rol într-un episod special din CSI, care va fi filmat în Franţa, la Paris“, a declarat producătorul CSI, Carol Mendelsohn.
Ştiri furnizate de agenţia Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS