26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBuldozerele fac legea la Hanul Doctorului

Buldozerele fac legea la Hanul Doctorului

Arva SA, societatea care a închiriat ştrandul, rade zona verde cu buldozerul pentru a îngrădi locaţia. Primăria şi Garda de Mediu spun că au declanşat un control.

Zona ştrandului Hanul Doctorului din Craiova este din nou sămânţa unui scandal în administraţia locală.
În 2006, 16 hectare de teren, delimitat de E 70 şi centura ocolitoare de nord a oraşului, au fost date în administrare Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, între care şi ştrandul Hanul Doctorului. În 2008, ştrandul a fost închiriat societăţii Arva SA, care s-a apucat să facă unele modernizări şi extinderi. „Au fost închiriaţi 4.800 mp de teren, din care 3.600 mp îi reprezintă bazinul cu apă. Ulterior, ei au executat unele lucrări acolo“, a spus Sorin Agapie, şeful Biroului Contracte din cadrul RAADPFL Craiova. La o lună după ce ştrandul a fost predat chiriaşului, societatea Arva a fost vizitată de Garda de Mediu Dolj. Comisarii de mediu au amendat societatea cu 30.000 de lei şi au obligat reprezentanţii firmei să refacă zona verde afectată de lucrări.
În această vară, Arva SA recidivează. Martorii spun că angajaţii societăţii au început din nou să taie pomii din zona verde. Reporterii GdS s-au deplasat la faţa locului şi au constatat ceea ce se poate vedea şi în imagini: o bucată din spaţiul verde a fost „mâncată“ de buldozere, aflate în parcarea ştrandului la ora vizitei noastre.

Nu au autorizaţie

Societatea Arva îngrădeşte zona, dar fără a avea, deocamdată, autorizaţie de la primărie. „În luna mai, reprezentanţii Arva SA au depus la noi o cerere prin care voiau să le dăm acordul să îngrădească zona din spate a ştrandului, pentru a evita depozitarea unor gunoaie acolo. În luna iulie, Consiliul de Administraţie al RAADPFL a fost de acord cu această solicitare“, a mai spus Sorin Agapie. Conform legii, orice împrejmuire are nevoie de o autorizaţie de construire eliberată de primărie. „Nu există nici o autorizaţie de construire eliberată de primărie pentru Arva SA“, a spus Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. Vineri, viceprimarul Teodor Sas a declarat că primăria a început un control în acest caz. „RAADPFL şi Serviciul de Gospodărire Comunală au trimis oameni să verifice aceste aspecte“, a spus Sas.
Garda de Mediu a fost băgată în ceaţă de oamenii de la primărie. „Am vorbit cu Ion Petre, directorul de la RAADPFL. Mi s-a spus că este vorba despre un teren privat. Că ei nu se mai bagă, pentru că o parte din teren a fost revendicată. Voi cere primăriei, printr-o adresă oficială, informaţii despre situaţia juridică a terenului respectiv, apoi vom acţiona în consecinţă“, a declarat Ileana Şerban, şefa Gărzii de Mediu.
Reprezentanţii Arva SA sunt evazivi în declaraţii. „Tăieri de pomi s-au făcut acum mai mult timp. Acum punem un gard pentru delimitare. Dar nu ştiu amănunte, pentru că am fost plecat“, susţine Nicu Irimescu, preşedintele CA la Arva SA. Numărul de telefon pe care ni l-a dat pentru a obţine mai multe relaţii din partea altui reprezentant al firmei este nealocat. În replică, Nicu Irimescu spune că, probabil, „telefonul este stricat“. Acestea fiind zise, nu ne rămâne decât să aşteptăm cu interes verificările făcute de cei de la primărie şi Garda de Mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII