22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBătăuşul din Văleni a ajuns după gratii

Bătăuşul din Văleni a ajuns după gratii


Învinuiţii în cazul morţii lui Ilie Păsărică, bărbatul din Văleni care a decedat la cinci zile după ce a fost bătut cu bestialitate, au fost arestaţi joi, aproape de miezul nopţii. Este vorba de Florian Bolboaşă, de fiul acestuia, Valentin, şi de Florea Belu, un apropiat al familiei. O echipă mixtă formată din poliţişti, criminalişti şi un procuror, a mers la Văleni pentru a face reconstituirea şi pentru a audia persoanele incriminate. Vineri, magistraţii Tribunalului Olt au emis pe numele lui Florian Bolboaşă mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Joi a avut loc examenul necroptic al cadavrului lui Ilie Păsărică, bărbatul bătut cu bestialitate de Florian Bolboaşă, pe 29 iulie, la Văleni. La necropsie a uparticipat medicul legist Mircea Coandă, reprezentantul Serviciului de Medicină Legală Olt şi expertul parte, medicul legist ales de familia victimei, din partea Serviciului de Medicină Legală Galaţi. După examinare, în jurul orei 14.00, expertul a declarat că nu poate oferi detalii decât organelor abilitate cu privire la rezultatul examenului. Reprezentanţii SML au furnizat informaţii anchetatorilor. În jurul orei 14.30, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt care se ocupă în prezent de caz au plecat la Văleni pentru a face cercetări. Din primele date ale examenului necroptic s-a stabilit faptul că Ilie Păsărică a murit din cauza bătăii primite. O echipă mixtă, formată din poliţişti, criminalişti şi procurorul de caz, Eugen Iacobescu, a mers la casa victimei, dar şi la locul unde s-au produs actele de agresiune, pentru a face cercetări.

Arestat pentru 29 de zile

Anchetatorii au terminat seara târziu audierile celor trei învinuiţi: Florian Bolboaşă, fiul acestuia, Valentin Bolboaşă, şi Florea Belu. Spre miezul nopţii, anchetatorii au hotărât reţinerea lor pentru 24 de ore. Nici unul dintre cei reţinuţi joi noapte de procurori nu şi-a recunoscut vina. „Parchetul împreună cu organele de poliţie efectuează urmărirea penală împotriva numitului Florian Bolboaşă pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Pe 29 iulie 2010, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost internat Ilie Păsărică, prezentând multiple leziuni. Iniţial s-au efectuat acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Victima a decedat ca urmare a multiplelor leziuni pe care le-a avut. Astăzi (joi – n.r.) s-a efectuat o constatare medico-legală asupra cadavrului şi s-a stabilit faptul că toate leziunile au fost produse prin agresiune. Cercetările efectuate de organele Parchetului şi Poliţiei au stabilit că aceste leziuni au fost create prin agresiune în seara zilei de 29 iulie, de învinuitul Florian Bolboaşă. Victima s-a deplasat pe DJ Stoicăneşti-Văleni, în punctul denumit «Pavilion», unde a încărcat căruţa cu paie, apoi a revenit de drumul judeţean cu intenţia de a se deplasa la domiciliul său. A fost ajuns din urmă de tractorul condus de învinuit. Tractorul a acostat căruţa victimei. Tractoristul a coborât din cabină şi l-a luat la bătaie pe Păsărică Ilie. L-a lovit cu pumnii şi picioarele, precum şi cu o bâtă. L-a lăsat în şanţ timp de două ore, după care a revenit împreună cu fiul şi cu o rudă de-a sa şi i-a pus pe aceştia, pe Bolboaşă Valentin şi pe un văr de-al lui, să ia victima şi să o ducă la domiciliul său. I-au spus soţiei victimei că omul ar fi căzut din căruţă. În realitate nu a fost aşa, pentru că el a fost bătut de Florian Bolboaşă. Învinuitul va fi reţinut, iar mâine (vineri – n.r.) va fi prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Menţionăm că învinuitul este cunoscut pe raza localităţii ca fiind deosebit de violent. El mai are patru dosare penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, dosare care vor fi preluate de noi pentru a fi conexate. În trei dintre ele se vor face cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor sau vătămare corporală gravă. Bolboaşă Valentin şi Florea Belu ar putea fi cercetaţi pentru complicitate la omor. Florian Bolboaşă nu a recunoscut că l-a lovit pe Păsărică, dar există probe indubitabile din care rezultă că leziunile nu au fost cauzate de cădere, ci de agresiune. Agresorul riscă între 10 şi 20 de ani de închisoare“, a declarat joi noapte procurorul de caz, Eugen Iacobescu.
Ilie Păsărică a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pe 3 august. Vineri, magistraţii Tribunalului Olt au emis pe numele lui Florian Bolboaşă mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar ceilalţi doi inculpaţi au fost eliberaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII