17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cameră de hotel, dotată cu trenuleţe de jucărie
Administratorii unui hotel din Tokio au amenajat o cameră specială pentru amatorii de trenuleţe de jucărie, încăpere în care a fost amplasată o machetă a unei căi ferate. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, macheta din camera de hotel este o reprezentare a oraşului Akihabara şi include şi sistemul de căi ferate aferent localităţii, şinele de jucărie fiind complet funcţionale. Astfel, pasionaţii de trenuleţe îşi pot aduce de acasă jucăriile, pentru mai mult confort în timpul şederii la hotel sau, dacă nu, pot primi de la recepţie un astfel de trenuleţ. Folosindu-se de un set dual de comenzi, oaspeţii îşi pot deplasa trenuleţul prin întregul oraş, pe lângă cartiere de zgârie-nori, printr-un tunel şi chiar prin munţi. O noapte petrecută în camera cu trenuleţe a Hotelului Washington din Akihabara costă în jur de 23.000 de yeni, adică echivalentul a 170 de dolari.

Dat afară de pe Facebook
Un bărbat a fost exclus de pe site-ul de socializare Facebook după ce s-a lăudat că a făcut sex cu 300 dintre utilizatoarele portalului, informează zigonet.com. Clive Worth şi-a povestit experienţele într-o carte care se vrea a fi un ghid practic pentru întâlnirile on line. Bărbatul a explicat că, graţie tuturor reţelelor de socializare în care s-a înscris, a reuşit performanţa de a face dragoste cu 1.500 de femei, dintre care 300 erau membre ale site-ului Facebook. Din păcate pentru el, oamenii din spatele reţelei Facebook nu prea au apreciat aceste confesiuni, motiv pentru care Clive Worth a fost exclus de pe acest site. Bărbatul a mai fost interzis şi de pe alte site-uri de matrimoniale – şi nu doar o dată -, însă nu s-a dat bătut, ci şi-a creat un cont nou, de data aceasta sub un pseudonim feminin, Carol Peters.

Găină de Cartea Recordurilor
Un chinez este hotărât să îşi înscrie găina în Cartea Recordurilor, susţinând că pasărea are 22 de ani, adică echivalentul a 400 de ani „păsăreşti“. Potrivit site-ului web.orange.co.uk, Yang Shaofu, de 77 de ani, locuieşte într-un sat din provincia Yunnan şi susţine că găina longevivă a fost cumpărată de nora lui în 1988, împreună cu alte patru păsări. Bătrânul a adăugat că găina încă este sănătoasă, cu toate că în ultimul timp şi-a mai pierdut din pofta de mâncare şi nici nu prea mai vede bine. Veterinarii chinezi s-au minunat auzind de această găină, pentru că în mod normal aceste păsări trăiesc cel mult opt ani. Precedentul record în materie este deţinut de o găină care a murit la venerabila vârstă de 12 ani.

Caracatiţa Paul, personaj de film

Deşi Campionatul Mondial de Fotbal s-a terminat de ceva timp, caracatiţa Paul rămâne încă în actualitate. După cum informează site-ul zigonet.com, de curând au început filmările pentru o peliculă inspirată din viaţa şi năzdrăvăniile caracatiţei Paul. Lungmetrajul care îl are în centru pe Paul se intitulează „Asasinatul“, aducând în actualitate faptul că suporterii germani au emis ameninţări cu moartea la adresa caracatiţei, după ce aceasta a prezis că echipa de fotbal a Germaniei va fi eliminată în semifinale. Lansarea peliculei va avea loc luna viitoare şi, potrivit celor implicaţi în procesul de producţie, filmul urmăreşte felul în care caracatiţa Paul a dobândit capacităţile sale de prezicător. Vă reamintim că Paul a dat pronosticuri corecte pentru mai multe meciuri importante de la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, inclusiv pentru semifinale şi finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU