28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Scurte ştiri

Candidat la titlul de cel mai scund om din lume

Un chinez de 40 de ani speră că va intra în Cartea Recordurilor drept cel mai scund om din lume, informează site-ul web.orange.co.uk. Măsurând 76 de centimetri, Huang Kaiquan este cu doar un centimetru şi jumătate mai înalt decât fostul deţinător al recordului, compatriotul său He Pingping, care a decedat în luna martie, la vârsta de 21 de ani. Huang este un fost magician care s-a lăsat de această meserie, trăieşte împreună cu mama lui şi a fost poreclit „Frăţiorul“ de toţi cei pe care îi cunoaşte. Acum, la vârsta de 40 de ani, Huang are înălţimea şi greutatea unui copil de trei anişori, însă e convins că graţie acestei caracteristici îşi va vedea numele în Cartea Recordurilor.

Cel mai lung cântec din lume

168 de textieri şi cantautori, unii celebri, alţii necunoscuţi, şi-au unit forţele creative pentru a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai lung cântec din lume. Proiectul a început în cadrul conferinţei de compoziţie muzicală „Song Summit“, organizată la Sydney luna trecută. Încasările obţinute după lansarea cântecului vor fi donate unei organizaţii caritabile care promovează terapia prin muzică. Primele două versuri din melodie îi aparţin lui Peter Garrett, fostul solist al formaţiei Midnight Oil, în prezent ministrul australian al mediului. Şi-au adus contribuţia artişti de renume precum Bob Evans, solistul formaţiei Jebediah, cantautoarea de origine israeliană Lior sau Josh Pyke de la Basement Birds şi cantautoarea Lisa Mitchell, precum şi alţi textieri necunoscuţi, care şi-au trimis versurile pe site-ul Song Summit. Testul va fi acum pentru aranjamentul muzical al lui Katie Noonan şi Chit Chat Von Looping Stab, prezentator tv şi iniţiatorul proiectului. La final, melodia va fi înregistrată, cu lista completă a textierilor şi menţionarea duratei. „Acest proiect este un mod interesant de a atrage atenţia asupra oamenilor «fără chip», a compozitorilor sau textierilor, care nu apar la tv şi a căror voce nu poate fi auzită la radio, dar care merită un loc în istoria muzicii“, a declarat Von Looping Stab.

Kylie Minogue se teme că nu va deveni niciodată mamă

Acum că a devenit mătuşă, solista australiană Kylie Minogue pare să fie din ce în ce mai conştientă că s-ar putea să nu fie niciodată mamă. Deşi a declarat în repetate rânduri că şi-ar dori să întemeieze o familie cu iubitul ei, modelul spaniol Andres Velencoso, solista de la Antipozi este conştientă că este posibil ca visul său să nu se îndeplinească niciodată. „Nu ştiu dacă mi se va întâmpla şi mie. Tot ce pot spune este că vom vedea“, a mărturisit cântăreaţa.

Roman Polanski, din nou în boxa acuzaţilor

Cunoscutul regizor Roman Polanski are din nou probleme cu legea. Edith Michelle Vogelhut, fost model, cunoscută şi sub numele de Shelli Paul, a depus o sesizare la Procuratura din Los Angeles în luna mai. Ea pretinde că Polanski i-ar fi pus cătuşe în casa actorului Jack Nicholson, din Hollywood, unde stătea el, apoi a violat-o. Michael Griffith, avocatul femeii, susţine că ea nu a putut depune o plângere civilă împotriva cineastului din cauza legii californiene. Povestea seamănă mult cu cea a Samanthei Geimer – şi ea un model la început de carieră – pe care Polanski a dus-o pentru o şedinţă foto în casa lui Nicholson, în 1978, pe când avea 13 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS