15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă o razie de amploare pe drumurile din Dolj

Încă o razie de amploare pe drumurile din Dolj

Aproape 500 de poliţişti şi jandarmi au executat, sâmbătă noapte, o razie de proporţii în Craiova şi în judeţul Dolj, în urma căreia au fost aplicate sute de amenzi şi au fost întocmite mai multe dosare penale.

Poliţiştii şi jadarmii doljeni au ieşit din nou pe străzi sâmbătă noapte, când au executat o acţiune sub directa coordonare a Inspectoratului General al Poliţiei Române. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, 336 de poliţişti, ajutaţi de luptătorii SPIR şi peste 100 de jandarmi, au acţionat în judeţ pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere, dar şi pentru combaterea faptelor violente comise pe străzi sau a furturilor.
După încheierea acţiunii, poliţiştii doljeni au tras linie şi au adunat 421 de abateri contravenţionale, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 71.970 de lei, cele mai multe pentru încălcări ale normelor rutiere. De asemenea, oamenii legii au constatat 23 de infracţiuni, fiind întocmite tot atâtea dosare penale. Pe lângă amenzile date şi dosarele întocmite, poliţiştii se mai „laudă“ şi cu retragerea a 14 certificate de înmatriculare şi suspendarea a 21 de permise de conducere.
În urma acţiunii de sâmbătă noapte au fost controlate peste 1.000 de autovehicule, din care 260 înmatriculate în alte state, şi au fost legitimate 1.743 de persoane.

Pistol fără acte, şoferi băuţi la volan sau fără permis

Sâmbătă, poliţiştii l-au depistat pe Alin Ofiţeru, de 25 de ani, din Oţelu Roşu – Caraş-Severin, care conducea pe bulevardul Racoţeanu din Filiaşi o motocicletă Yamaha neînmatriculată.
De asemenea, într-un Ford Mondeo condus de Sorin Necşulea, de 24 de ani, din comuna Mârşani, a fost găsit un pistol marca Zoraki de calibrul 9 mm, cu încărcător cu 5 cartuşe, din care două cu bilă de cauciuc. Pentru că tânărul nu a putut prezenta documentele necesare deţinerii unei astfel de arme şi a muniţiei, pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Tot sâmbătă noapte, în jurul orei 22.00, a fost depistat Rome Stan, de 26 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, în timp ce conducea o Dacie 1310, deşi nu avea permis şi era sub influenţa băuturilor alcoolice, etilotestul indicând 0,46 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.  
De asemenea, Ică Cică, de 19 ani, din Craiova, conducea un Saab fără a avea permis, iar un minor de 16 ani, din Calafat, se afla pe o motocicletă Suzuki neînmatriculată şi nu avea permis.

Razie şi în urmă cu o săptămână

La ultima razie a poliţiştilor doljeni au fost legitimate 1.577 de persoane şi au fost oprite în trafic şi controlate 1.124 de autovehicule. În urma acţiunii au fost constatate 359 de abateri contravenţionale, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 92.170 de lei. De asemenea, poliţiştii au constatat şapte fapte penale, au retras şapte certificate de înmatriculare şi au reţinut opt permise de conducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII