11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Bulgăroaicele“, oprite în trafic de... bulgari

„Bulgăroaicele“, oprite în trafic de… bulgari

Echipaje de poliţişti români şi bulgari au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, controale în trafic pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor rutiere de către şoferi, aplicând 230 de amenzi în valoare totală de aproape 30.000 de lei.
Controalele au fost făcute atât în Dolj, cât şi în Bulgaria, în urma unui parteneriat încheiat între Poliţia Română şi Ministerul de Interne al Republicii Bulgaria.
În judeţul Dolj, echipajele de poliţişti au acţionat pe DN 65 Craiova – Calafat, pe DN 55 Craiova – Bechet, pe DN 55 A Bechet – Calafat şi pe DN 54 A, la limita cu judeţul Olt, Dăbuleni – Bechet, iar în Bulgaria în localităţile Vidin şi Oreahovo.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii au oprit în trafic şi controlat 709 autovehicule, dintre care 249 înmatriculate în alte state. Au fost sancţionaţi 230 de şoferi care au încălcat normele rutiere, valoarea totală a amenzilor fiind de 28.390 de lei. De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase nouă certificate de înmatriculare.
Pe malul celălalt al Dunării, poliţiştii români au participat la acţiunile colegilor bulgari în calitate de observatori. Din 133 de maşini oprite în trafic, 46 erau înmatriculate în România. Au fost sancţionaţi cu amenzi 30 de şoferi, valoarea totală a acestora fiind de 2.775 de lei. Alţi nouă şoferi au rămas fără permisele de conducere. Un craiovean a fost depistat conducând un autotursim, deşi era băut bine, etilotestul indicând în cazul său 1,32 miligrame pe litrul de alcool în aerul expirat. Poliţiştii doljeni au precizat că şoferul craiovean a fost reţinut în Bulgaria, în prezent fiind cercetat pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII