5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de gorjeni vor „casă verde“

Zeci de gorjeni vor „casă verde“

Peste 30 de gorjeni au depus documentaţia necesară pentru a primi finanţare în cadrul Programului „Casa Verde“. Cetăţenii vor să îşi monteze panouri solare sau alte echipamente de încălzire alternativă. Oamenii au depus cereri la sediul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj şi pot primi până la 8.000 de lei.
„Casa Verde“ este un program ce îşi propune îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice. Pentru a accesa un astfel de program, solicitantul trebuie să fie persoană fizică, să fie proprietar sau coproprietar al imobilului în care se implementează proiectul şi să nu aibă restanţe la bugetul local sau la stat.
„Energia verde este cea mai sănătoasă şi ieftină, iar în străinătate se folosesc foarte multe echipamente de încălzire alternativă. Cei mai mulţi dintre cei care au depus deja un dosar pentru Programul «Casa Verde» au deja o locuinţă în mediul rural. Valoarea totală accesată până în prezent de gorjeni se ridică la suma de 160.575 de lei. Programul «Casa Verde» a devenit aplicabil de la 1 iulie, iar până acum avem 28 de dosare complete“, a spus Elisabeta Juveloiu, director al APM Gorj. Pentru panourile solare, gorjenii pot primi 6.000 de lei, la fel ca şi pentru centralele pe combustibil vegetal, iar cei care îşi montează pompe de căldură primesc 8.000 de lei. Elisabeta Juveloiu a declarat că până acum gorjenii preferă căldura soarelui, cele mai multe dosare fiind depuse în vederea achiziţionării de panouri solare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII