26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVictima lui Manţog va fi deshumată

Victima lui Manţog va fi deshumată

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova au solicitat deshumarea victimei lui Ionel Manţog, liderul PDL Gorj, autorul unui grav accident rutier pentru care este anchetat de magistraţii craioveni sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Problemele lui Ionel Manţog în dosarul în care este urmărit penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă sunt departe de a se fi încheiat. Dacă cei rămaşi în viaţă par să se fi împăcat cu soarta şi chiar cu familia liderului PDL Gorj, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova nu sunt mulţumiţi de concluziile raportului medico-legal, care a stabilit că pacientul aflat în ambulanţa lovită de maşina condusă de Ionel Manţog a decedat ca urmare a unor probleme cardiace, şi nu a traumatismelor suferite. Constantin Frăţilă, de 57 de ani, la data producerii accidentului, a murit în evenimentul rutier produs în luna octombrie 2009, din vina lui Ionel Manţog, cel care se afla la volanul unui autoturism BMW. Politicianul s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a intrat, în plin, în ambulanţa care îl transporta pe pacient de la Motru la Târgu Jiu. Accidentul rutier a avut loc în localitatea Câlnic.

Înhumat la Lupoaia

O echipă de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova se va deplasa astăzi în localitatea gorjeană Lupoaia, unde a fost înhumat Constantin Frăţilă. Anchetatorii vor să obţină informaţii noi în ceea ce priveşte cauzele morţii şi condiţiile în care s-a produs decesul pacientului aflat în ambulanţa lovită de maşina condusă de Ionel Manţog.
„A fost solicitată această deshumare pentru că anchetatorii care instrumentează acest dosar doresc să stabilească exact condiţiile în care s-a produs decesul. Se consideră că vor fi obţinute astfel informaţii lămuritoare în legătură cu moartea pacientului din ambulanţă, dacă acesta a murit ca urmare a unor traumatisme survenite din accident sau a fost vorba într-adevăr de o afecţiune medicală, aşa cum se menţionează în documentul Serviciului de Medicină Legală Gorj“, a declarat Ionel Grigore, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova.  

Expertiza tehnică îi este defavorabilă

Expertiza tehnică solicitată de procurori la dosar îi este defavorabilă liderului PDL Gorj, Ionel Manţog. Potrivit concluziilor specialiştilor care au analizat cazul, autoturismul condus de Ionel Manţog se deplasa cu 80 de kilometri la oră, peste limita legală.
Conform aceloraşi surse, în condiţiile în care maşina politicianului ar fi circulat cu viteza legală s-ar fi putut evita evenimentul rutier. În urma impactului, salvarea Serviciului de Ambulanţă Gorj s-a răsturnat, ocupanţii autovehiculului fiind răniţi. Din nefericire, pacientul Constantin Frăţilă, care trebuia să ajungă la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, a decedat. Totodată, ambulanţierul de pe salvare a fost grav rănit, însă a supravieţuit.
Procurorii craioveni s-au plâns la un moment dat de lipsa de cooperare a rudelor victimei şi a supravieţuitorilor accidentului provocat de Ionel Manţog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII