13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuinţele ANL nu au cumpărători

Locuinţele ANL nu au cumpărători

Cetăţenii din Târgu Cărbuneşti care locuiesc în blocurile construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) nu vor să devină proprietari pe garsonierele şi pe apartamentele scoase la vânzare de primărie şi preferă să rămână în continuare chiriaşi.

Primăria Târgu Cărbuneşti a scos de câteva luni la vânzare o parte din locuinţele construite prin ANL, însă chiriaşii nu s-au înghesuit deloc să vină să solicite documentaţia, în vederea achiziţionării apartamentelor. Cetăţenii s-au speriat de preţul foarte mare, cel puţin pentru Cărbuneşti, la care ar putea cumpăra locuinţa pentru care în prezent plătesc o chirie mai mult decât convenabilă. Un apartament cu două camere va ajunge să coste la Târgu Cărbuneşti şi peste 110.000 de lei, conform preţurilor pe metrul pătrat stabilite la nivel central. În condiţiile în care preţurile locuinţelor din Cărbuneşti sunt cu mult sub cele din marile oraşe ale ţării şi chiar sub cele practicate în cartierele mărginaşe din Târgu Jiu, nimeni nu doreşte să devină proprietar pe o locuinţă în care poate sta şi cu chirie, fără să mai fie nevoit să achite rate la un eventual credit.

Doar patru cereri  

Primăria Târgu Cărbuneşti a scos la vânzare 32 de locuinţe ANL, construite începând cu anul 2003. Doar patru chiriaşi s-au arătat până în prezent interesaţi să cumpere apartamentele în care locuiesc. În funcţie de mărimea locuinţei ANL, chiria variază între 90 şi 200 de lei: „Îi aşteptăm cu braţele deschise şi am făcut informări periodice. Nici măcar nu e vorba de criză, dar nu ai cum să vinzi la Cărbuneşti un apartament cu peste 100.000 de lei, în condiţiile în care în marile oraşe preţurile au scăzut. Cine vrea să dea atâţia bani la Cărbuneşti? Nu stăm deloc bine şi, din 32 de locuinţe, doar patru vor fi vândute. Restul nici nu vor să audă de preţul acesta. Nu a fost bine gândită treaba când nu s-a stabilit o diferenţiere în funcţie de oraşe şi de zone. Statul va rămâne proprietar pe blocurile respective şi vom avea în continuare chiriaşi. Aici nu suntem la Târgu Jiu, unde lucrurile stau altfel. Toată lumea se duce în oraşele mai mari, unde sunt alte posibilităţi şi e altă piaţă. Îl cumperi cu preţul ăsta şi apoi, dacă vrei să îl vinzi, nu îţi mai dă nimeni atât pe el, că aşa e piaţa. E clar că se iese în pierdere“, a declarat primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu. Spre deosebire de oraşul Târgu Cărbuneşti, în municipiul Târgu Jiu, primăria va scoate la vânzare peste 200 de garsoniere şi apartamente ANL, însă interesul manifestat de chiriaşi pentru a deveni proprietari este mult mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII