14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA fost reluat tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA

A fost reluat tratamentul bolnavilor cu HIV/SIDA

După două săptămâni în care pacienţii cu HIV/SIDA nu au mai primit nici un fel de medicamente, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova a reluat tratamentul acestor bolnavi. Potrivit conducerii unităţii sanitare, întreruperea tratamentului a fost cauzată de încheierea contractelor de furnizare a medicamentelor mai târziu decât ar fi fost nevoie, ceea ce a dus la sincope în asigurarea tratamentului. „Pentru medicamentele HIV/SIDA au fost încheiate contracte pe 24.06.2010. Au fost transmise comenzi la furnizori, iar medicamentele au fost livrate în proporţie de 90% pe 29.06.2010. Din totalul de 220 de pacienţi seropozitivi în tratament antiretroviral, 125 de pacienţi au ridicat tratamentul aferent lunii iunie, 45 de pacienţi sunt programaţi la tratament pe 29 şi 30 iunie, iar 50 de pacienţi sunt în imposibilitatea de a ridica tratamentul, deoarece schema de tratament este incompletă“, se arată într-un comunicat emis de Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova.

Problemele de organizare atentează la viaţa pacienţilor

Schema de tratament a unui bolnav seropozitiv cuprinde trei medicamente. Dacă unul dintre ele lipseşte, este compromisă întreaga schemă terapeutică, iar bolnavul trebuie să meargă din nou la medic pentru a-i fi prescrise alte medicamente.
Reprezentanţii Spitalului „Victor Babeş“ au evitat să spună la ce efecte secundare ale bolii se pot aştepta acum pacienţii care au fost privaţi atâta timp de tratamentul cu medicamente antivirale.
Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Craiova a primit pe 31 mai finanţarea pentru HIV/SIDA  pe anul 2010. Fondurile alocate se ridică, potrivit Casei de Asigurări de Sănătate Dolj, la 2.624.000 de lei, dintre care 2.520.000 lei pentru medicamente, iar restul pentru materiale sanitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS