22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVIP-urile, transferate la penitenciar

VIP-urile, transferate la penitenciar

Arestul IPJ Dolj s-a golit de aproape toate „personalităţile“, judecătorii, poliţiştii şi câţiva dintre avocaţii arestaţi fiind transferaţi în penitenciarul de pe strada Vasile Alecsandri.

 

Infractorii de rând aflaţi în beciul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj pot să răsufle uşuraţi. Au scăpat de „elitele" din celule. Zilele trecute, au fost transferaţi în Penitenciarul Craiova doi judecători, doi avocaţi şi trei poliţişti.

 

Inflaţie de poliţişti în arest

 

Cu câteva luni în urmă, cel mai mare în grad la arestul IPJ Dolj era unul din… spatele gratiilor. Este vorba despre comisarul-şef Constantin Ciobanu, ofiţer superior în cadrul Serviciului de Cercetări Penale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi. Comisarul-şef a fost însă transferat la Penitenciarul Craiova după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA Craiova sub acuzaţia de trafic de influenţă şi luare de mită, el fiind prins în flagrant în timp ce primea şpagă 400 de euro de la un cetăţean, în schimbul promisiunii că va interveni pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.

În decurs de o lună, alţi patru poliţişti – toţi agenţi – au ajuns în arestul IPJ Dolj. Primul este agentul-şef Cosmin Mihai Mitru, de la Secţia 3 Poliţie, care pretindea şpagă unor şoferi pentru a nu-i lăsa fără permise. A urmat şeful de post de la Gighera, agentul-şef Florian Stănescu, arestat şi trimis în judecată sub acuzaţia de luare de mită şi favorizarea infractorului, după ce a pretins bani pentru „aranjarea" unui accident de circulaţie, în sensul înlocuirii şoferului vinovat, fără permis, cu altul care avea permis de conducere.

După el a fost agentul Mirel Florea, de la Secţia 1 Poliţie, deja trimis în judecată pentru luare de mită.

Prin arestul poliţiei doljene a mai trecut şi Stelian Surugiu, ajutor al şefului de post din comuna doljeană Piscu Vechi, acuzat de ucidere din culpă după ce a omorât o biciclistă.

Dacă Mirel Florea a fost pus în libertate, ceilalţi trei agenţi n-au avut acelaşi noroc. În momentul trimiterii lor în judecată au fost transferaţi pe Vasile Alecsandri.

 

Judecători, avocaţi şi oameni de afaceri

 

În spatele zidurilor penitenciarului craiovean au ajuns cu câteva zile în urmă alte patru „VIP-uri". Este vorba despre magistraţii Laurenţiu Anghel şi Bogdan Diaconescu, de la Tribunalul Dolj, şi de avocaţii Ion Militaru şi Octavian Tiberius Ciucă. Cei patru au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Craiova pentru fapte de corupţie.

În arestul poliţiei doljene abia dacă mai găseşti persoane importante. Cel mai de seamă ar fi omul de afaceri craiovean Samir Sprînceană, cercetat de procurorii DIICOT într-un dosar de clonare de carduri. Mai poate fi, eventual, amintită o tânără avocată, Iuliana Didu, arestată
într-un dosar privind înşelăciuni cu excavatoare. În rest, printre clienţii din beciul poliţiei doljene – sau „bebeluşi", cum sunt numiţi de poliţişti cei aflaţi în arest – nu prea mai găseşti VIP-uri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII