24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul şi viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, cercetaţi pentru abuz în serviciu

Primarul şi viceprimarul din Târgu Cărbuneşti, cercetaţi pentru abuz în serviciu

Primarul oraşului Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, şi viceprimarul Ion Fugaru sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice de către poliţiştii gorjeni într-un dosar referitor la achiziţionarea unor utilaje pentru localitate.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Daniel Tică, cei doi edili ar fi acuzaţi de abuz în serviciu: „Există un dosar în cercetare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în care sunt cercetate persoane din conducerea Primăriei Târgu Cărbuneşti. Dosarul este în lucru la poliţiştii din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor şi când va fi finalizată cercetarea, dosarul va fi înaintat organelor de Parchet competente“. Ion Fugaru, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti, a declarat că ştie de existenţa dosarului aflat în lucru la poliţie, dar spune că acesta a fost făcut la o comandă politică: „Acuzaţiile de abuz în serviciu au fost reactivate după ce PSD Gorj nu a reuşit să mă înlăture de la Primăria Târgu Cărbuneşti. Am cumpărat un autogreder şi alte utilaje pentru deszăpezire când am venit la primărie. Le-am luat ca utilaje ale primăriei. Au fost toate procedurile legale de achiziţie respectate. Necazul lor a fost că se ocupa altcineva de deszăpezire şi probabil am deranjat pe careva. Mai mult, poliţiştii s-au comportat cu soţia mea ca şi când ar fi fost un infractor. Au chemat-o la poliţie şi au amprentat-o într-un alt dosar de evaziune fiscală. Vom vedea ce se mai întâmplă în continuare“.

În proces pentru buget

Primăria Târgu Cărbuneşti a acţionat în instanţă Consiliul Judeţean Gorj pentru felul în care a fost împărţit bugetul. Magistraţii gorjeni au respins acţiunea formulată de Primăria Târgu Cărbuneşti împotriva Consiliului Judeţean Gorj. Acţiunea primăriei a fost considerată fără temei, având în vedere faptul că Hotărârea Consiliului Judeţean Gorj a fost votată de majoritatea consilierilor. Reprezentanţii Primăriei Târgu Cărbuneşti au motivat în faţa judecătorilor că primăriile conduse de edili ai Partidului Social Democrat au fost favorizate la împărţirea sumelor, iar cele conduse de liberali şi democrat-liberali au primit mai puţin decât solicitaseră. Au existat cazuri în care anumite primării conduse de edili PSD au beneficiat de sume mai mari decât ceruseră iniţial.  Ion Fugaru a declarat că primăria va face recurs la decizia Tribunalului Gorj, acesta urmând să se judece la Curtea de Apel din Craiova.Acesta este de părere că împărţirea bugetului a avut în vedere criterii politice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS