8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bătrân bolnav de Alzheimer şi-a tăiat soţia ca pe porc

Un bătrân bolnav de Alzheimer şi-a tăiat soţia ca pe porc

O femeie de 80 de ani, din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, a murit ieri după-amiază în chinuri groaznice. Soţul său, de 86 de ani, i-a tăiat gâtul cu un cuţit de bucătărie fără să se gândească că femeia era paralizată. Se pare că bătrânul suferă de Alzheimer şi într-un moment de rătăcire nu şi-a mai recunoscut consoarta paralizată şi a omorât-o fără milă, convins fiind că taie porcul.

Vecinii spun că femeia era bătută în fiecare zi de soţul ei, care ieri i-a înfipt cuţitul în gât şi în piept, lăsând-o într-o baltă de sânge.

„El este bolnav, are Alzheimer de mai mult timp şi o bătea pe săraca femeie în fiecare zi. De câteva săptămâni ea a căzut la pat şi nu se mai putea mişca. Am auzit de la vecini că el credea că taie porcul, nu ştia ce face… Totuşi, să îi taie gâtul la săraca femeie… Doamne fereşte!", au povestit vecinii celor doi bătrâni.

„Eu am auzit-o ţipând că o omoară şi la început am crezut că doar o bate, aşa cum face în fiecare zi, dar când am auzit că ţipă m-am dus să văd. Era tăiată la gât şi în piept şi el o ţinea de picioare, cu capul în jos, şi zicea că a tăiat porcul de Crăciun. Nu mai vorbea bine. Am sunat la poliţie şi la ambulanţă, dar ea era moartă deja", a povestit vecinul care a găsit-o pe femeie fără suflare.

Şocat şi parcă fără să ştie ce se întâmplă cu el, bătrânul a fost dus la postul de poliţie, fără să scoată vreo vorbă despre ceea ce a făcut. Cadavrul femeii a fost transportat la morga Spitalului din Drobeta Turnu Severin, pentru efectuarea necropsiei, iar criminaliştii de la IPJ Mehedinţi au deschis o anchetă.

„Pe 28 iunie, am fost sesizaţi că în comuna Şimian a avut loc o crimă. Echipa operativă a intervenit la faţa locului şi a găsit o femeie de 80 de ani decedată, cu o plagă tăiată în zona gâtului şi în piept. În prezent, se fac cercetări, iar suspectul de 86 de ani a fost reţinut", a declarat Liviu Negrea, comisar-şef al IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII