17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu făcut plinul şi au fugit

Au făcut plinul şi au fugit

Cristian Popa şi Bogdan Constantinescu, ambii de 19 ani, din Craiova, au plănuit, în noaptea de marţi spre miercuri, să bage combustibil în maşină, apoi să fugă de la benzinărie fără să plătească. Şi-au pregătit „lovitura“ cu mare atenţie, dându-şi jos numerele de înmatriculare ale maşinii lor, Volkswagen Golf, şi înlocuindu-le cu altele, pe care le-au sustras de la o Dacie Papuc  parcată pe Aleea 2 Castanilor din Craioviţa Nouă. Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, cei doi au intrat cu maşina la benzinăria Lukoil de pe strada George Enescu. Au făcut plinul cu motorină, apoi Popa s-a urcat la volan, Constantinescu – în dreapta lui şi au demarat în trombă, fără să achite contravaloarea combustibilului, în valoare de 203 lei. Bucuria le-a fost însă de scurtă durată.

Prinşi în 25 de minute

Imediat ce tinerii au plecat fără să plătească, vânzătorul de la benzinărie a sunat la Secţia 5 Poliţie din Craioviţa Nouă, pentru a anunţa incidentul. O echipă operativă a început cercetările, stabilind mai întâi că numerele de înmatriculare pe care le purta Golful aparţineau unui autoturism care nu mai era înscris în circulaţie. Semnalmentele celor doi şi caracteristicile maşinii lor au fost transmise tuturor patrulelor de poliţie din Craiova şi în foarte scurt timp, în jurul orei 0.30, un echipaj de la Secţia 4 Poliţie a dat de urma Volkswagenului pe strada Teilor din Bariera Vâlcii. Ocupanţii maşinii au fost identificaţi, apoi luaţi la sediu şi predaţi colegilor de la Secţia 5 pentru continuarea cercetărilor.
În faţa poliţiştilor, Cristian Popa şi Bogdan Constantinescu şi-au dat seama că nu mai au pe unde scoate cămaşa, aşa că şi-au recunoscut fapta, povestind totul cu lux de amănunte, ba chiar precizând şi de unde furaseră numerele de înmatriculare.
În prezent, cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducere a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare. Pentru grozăvia lor, tinerii riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII