10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTusciuc şi Iancu, daţi afară din spital

Tusciuc şi Iancu, daţi afară din spital

Medicii Mircea Tusciuc şi Paul Iancu au fost daţi afară din spital. Celor doi li s-au desfăcut contractele de muncă. Decizia a fost luată ieri, în cadrul comitetului director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina le-a desfăcut ieri contractele de muncă medicului chirurg Mircea Tusciuc şi ortopedului Paul Iancu. Cei doi medici au fost direct implicaţi în cazul băieţelului de nouă ani din Şerbăneşti-Olt care şi-a găsit sfârşitul după ce s-a prezentat la unitatea sanitară cu o banală fractură de mână. Iniţial, Tusciuc şi Iancu au fost suspendaţi din funcţie. Ulterior, ei au fost chemaţi la serviciu de către noul manager, Constantin Nicu Vladu. Ieri, doctorii supranumiţi de mass-media şi „medicii criminali“ au aflat că au fost daţi afară. Măsura desfacerii contractelor de muncă ale celor doi medici vine la aproximativ două săptămâni după ce Ministerul Sănătăţii a făcut publice rezultatele anchetei desfăşurate la SJU Slatina.
Cristian Grigore, de nouă ani, din Şerbăneşti-Olt, a murit în urmă cu trei săptămâni. El îşi fracturase braţul şi a ajuns la Spitalul din Slatina. Aici i-a fost amputată mâna, apoi au apărut complicaţiile şi medicii slătineni au decis să îl trimită în Capitală. Copilul a decedat în elicopterul SMURD care îl transporta la un spital din Bucureşti.
În acest caz, şi Colegiul Medicilor Olt a deschis o anchetă pentru a stabili dacă este vorba sau nu despre culpă medicală. De asemenea, părinţii băiatului şi-au angajat apărător şi l-au dat în judecată pe medicul Tusciuc pentru că „justiţia trebuie să facă dreptate…medicul acesta trebuie să plătească“.

GdO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU