14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSechestru pe cinci hoteluri şi 20 de apartamente, în cazul falimentării Rodipet

Sechestru pe cinci hoteluri şi 20 de apartamente, în cazul falimentării Rodipet

Procurorii au început urmărirea penală faţă de nouă persoane, care, sub coordonarea lui Hassan şi Mehdi Awdi, au produs un prejudiciu total de 35,5 milioane de euro Rodipet, prin încheierea mai multor contracte defavorabile societăţii. DIICOT arată, într-un comunicat remis NewsIn, că ieri-dimineaţă au avut loc mai multe percheziţii atât în Bucureşti, cât şi în judeţele Constanţa şi Ilfov, „în vederea documentării activităţii infracţionale desfăşurate de grupul infracţional organizat ce a avut ca scopuri însuşirea, folosirea şi traficarea activelor SC Rodipet SA (actual SC Network Press Concept SA) şi transferul ulterior al sumelor de bani şi bunurilor, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunilor".

DIICOT susţine că verificările făcute până în prezent în această cauză arată că, în toată perioada postprivatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, „profitând de inexistenţa controlului postprivatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare, dar şi de poziţia dominantă în AGA, au desfăşurat o politică de falimentare a societăţii, concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanţă, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societăţii".

Procurorii susţin că, în acest fel, membrii grupului infracţional, coordonaţi de Hassan Awdi şi Mehdi Awdi, care au calitate de învinuiţi, au produs un prejudiciu în valoare totală de 35,5 milioane de euro. Anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de nouă persoane, care au fost ridicate şi conduse la sediul DIICOT în vederea audierii şi luării măsurilor legale.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, iar intervenţia s-a realizat cu sprijinul Jandarmeriei Române, suportul tehnic al operaţiunii fiind asigurat de Serviciul Român de Informaţii, se arată în comunicatul de ieri al DIICOT.

Anchetatorii au pus sechestru pe cinci hoteluri, dintre care trei în Bucureşti şi alte două pe litoral, precum şi pe 20 de apartamente, fiind, totodată, instituit sechestru asigurator şi asupra a peste 150 de maşini şi utilaje agricole, în dosarul privind falimentarea Rodipet, spun surse judiciare.

Potrivit surselor citate, cele trei hoteluri din Capitală care au fost indisponibilizate sunt în Piaţa Kogălniceanu, în Colentina şi în zona Batiştei. De asemenea, celelalte două hoteluri sunt situate în Mamaia şi Venus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII