13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a ucis soţia, apoi s-a sinucis

Şi-a ucis soţia, apoi s-a sinucis

După ce şi-a înjunghiat soţia cu zeci de lovituri de cuţit şi a lăsat-o fără suflare într-o baltă de sânge, Cristian Ştraub s-a sinucis. Totul s-a întâmplat miercuri noapte, în jurul orei 2.00, în satul Dranovăţu, din localitatea olteană Găneasa. Motivul, susţin vecinii, ar fi fost faptul că bărbatul descoperise că soţia sa, Mariana, i-ar fi fost infidelă. Rudele infirmă acest fapt şi spun că soţii se înţelegeau bine.

Cristian Ştraub, de 37 de ani, din satul Dranovăţu, comuna Găneasa, şi-a omorât cu bestialitate soţia, miercuri noapte, după care s-a sinucis. Nefericita întâmplare s-a consumat în locuinţa celor doi. Bărbatul şi-a măcelărit, pur şi simplu, soţia, aplicându-i peste 20 de lovituri de cuţit şi lăsând-o într-o baltă de sânge. La scurt timp, acesta s-a sinucis cu acelaşi cuţit, străpungându-şi corpul în zona inimii şi în abdomen.

Motivul crimei urmate de sinucidere – gelozia

Potrivit anchetatorilor, motivul pentru care bărbatul a recurs la aceste gesturi ar fi gelozia. „O bătea frecvent, dar în ultima perioadă o mai rărise. Între ei erau conflicte mai vechi, iar bărbatul îşi bănuia soţia că ar avea relaţii extraconjugale cu un bărbat din localitate. În seara respectivă ea a lipsit un timp de acasă, a revenit, iar el a început să o întrebe unde a fost. A început scandalul între ei şi de aici până la crimă nu a mai fost decât un pas. A pus mâna pe cuţit şi i-a aplicat 25 de lovituri. Femeia are semne pe corp, pe mâini şi pe picioare. Are semne de autoapărare. S-a luptat cu criminalul. După ce a omorât-o, folosind acelaşi cuţit, şi-a aplicat  trei lovituri pe corp, una în regiunea inimii, care nu a fost fatală, şi alte două în abdomen, în zona ficatului, în urma cărora a decedat“, a declarat Eugen Iacobescu, procurorul de caz.
La fel spun şi unii dintre  vecinii. „Am auzit că Mariana îl înşela pe Cristian. Ea era profesoară, dar acum nu mai preda, iar el lucra la uzină (Alro – n.r). El era gelos. Aflase că are pe altul“, au declarat câţiva consăteni.
Rudele celor doi soţi infirmă însă acest lucru. „Nu se certau, nu se băteau. Erau o familie unită“, a spus Marin Vitan, tatăl Marianei Ştraub.

Scena crimei i-a îngrozit pe anchetatori şi pe asistenta de pe Ambulanţă

Ferocitatea cu care bărbatul şi-a omorât soţia i-a îngrozit pe anchetatori, dar şi pe cadrele medicale de la Ambulanţă sosite la locul evenimentului. Asistenta de pe salvare a leşinat în momentul în care i-a văzut pe cei doi soţi. „Imaginile erau şocante. Asistenta de pe ambulanţă, sosită la faţa locului pentru a acorda îngrijiri medicale, a leşinat când a văzut atâta sânge“, a mai declarat procurorul Iacobescu.
Potrivit medicului legist, Liviu Radu, soţii Ştraub au murit în urma hemoragiilor interne şi externe. Trupurile neînsufleţite ale celor doi soţi au fost ridicate de dimineaţă de Serviciul de Medicină Legală Olt. Procurorii au deschis o anchetă în acest caz.

Copiii au văzut tot

Mariana şi Cristian Ştraub erau căsătoriţi de 17 ani. Ea era învăţătoare, iar el şofer la Alro. Aveau împreună doi copii, de nouă şi, respectiv, 14 ani. Anchetatorii spun că aceştia va trebui să fie consiliaţi pentru că au asistat la întreaga scenă. „Copiii lor au văzut tot. Probabil că au şi strigat la el să nu o mai lovescă pe femeie. Va trebui să fie consiliaţi pentru a trece peste tragedie“, a mai spus procurorul de caz.
Dacă ar fi supravieţuit, Cristian Ştraub ar fi fost trimis în judecată pentru omor deosebit de grav.

GdO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII