16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Scurte ştiri

Barbie cu chipul prinţesei Victoria a Suediei
Compania producătoare de jucării Mattel a creat o păpuşă Barbie care o reprezintă pe prinţesa Victoria a Suediei, informează site-ul web.orange.co.uk. Păpuşa care o întruchipează pe prinţesa Victoria poartă o rochie de bal roz, o eşarfă regală, însemnele regalităţii suedeze şi o tiară strălucitoare şi vine „la pachet“ cu un tron îmbrăcat în catifea. Lansarea păpuşii a avut loc în capitala suedeză în această săptămână, dar se pare că familia regală din Suedia nu este prea încântată de acest demers al producătorului de jucării, mai ales că pe 19 iunie prinţesa Victoria urmează să se căsătorească. Păpuşa Barbie a fost bine primită de membrii mai tineri ai familiei regale, însă cei mai în vârstă sunt de părere că această jucărie devalorizează ceea ce ar trebui să fie un eveniment regal important. „Familiile regale depun eforturi să fie luate în serios oricum, şi fără ca membrii lor să fie transformaţi în jucării. Un asemenea gest este ruşinos“, a declarat unul dintre membrii Casei regale suedeze.

Cursă nebună a unui tramvai gol
Un tramvai gol, fără pasageri şi fără vatman, a părăsit ca prin minune un depou din Praga, în timp ce bărbatul care trebuia să îl conducă îl urmărea disperat pe bicicletă. Potrivit site-ului Yahoo!News, vehiculul a parcurs pe şine aproximativ un kilometru, traversând o zonă foarte circulată şi îndreptându-se către centrul capitalei cehe. Autorităţile din Praga au acţionat cu promptitudine şi au întrerupt alimentarea cu energie electrică, oprind astfel cursa nebună a tramvaiului gol. Vatmanul s-a rănit uşor încercând să se urce din mers în tramvai, pentru a-l opri, însă se află în afara oricărui pericol. Un purtător de cuvânt al societăţii însărcinate cu siguranţa şinelor de tramvai a declarat că, probabil, incidentul s-a produs din cauza unei erori umane.

Casă transformată în altar închinat naţionalei de fotbal
Un englez pasionat de fotbal a decis să îşi arate susţinerea faţă de echipa naţională de fotbal a ţării sale într-un mod original. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, Lee Bray, de 34 de ani, a decis că tricourile naţionalei de fotbal şi steagurile Angliei nu sunt suficiente pentru a reflecta fanatismul său. Aşa că a angajat doi desenatori de graffiti să îi realizeze o pictură murală pe toată faţada casei sale, cu tema „Anglia la Cupa Mondială de Fotbal“. Tânărul, tată a două fetiţe, a declarat că întreaga sa familie este pasionată de fotbal şi toate rudele sale au susţinut ideea de a transforma casa într-un fel de altar închinat echipei de fotbal a Angliei. Familia Bray urmează să se mute curând din casa în care locuieşte în prezent, iar Lee a promis că va zugrăvi imobilul după ce naţionala Angliei va părăsi competiţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS