16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii pot să se distreze în Tabăra Săcelu

Elevii pot să se distreze în Tabăra Săcelu

Elevii din toată ţara se pot bucura de câteva zile de distracţie la tabăra de tineret de la Săcelu, care este pregătită pentru sezonul de vară.
Prima seria de elevi care va fi cazată la Săcelu este din judeţul Dâmboviţa şi va veni în perioada 22-28 iunie. Tabăra de la Săcelu a rămas singura bază de acest gen în administrarea Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj.
„Clădirea de la Săcelu, cu tot cu anexe, este pregătită să primească elevii care s-au înscris în tabără. Prima serie va fi cazată în perioada 22-28 iunie. Sunt 50 de elevi din Dâmboviţa. Apoi, până pe 31 august avem toate seriile complete, vor veni elevi din multe judeţe ale ţării precum Galaţi, Dolj, Dâmboviţa, Bucureşti. Preţul unui sejur în tabăra de la Săcelu este de 59 de lei pe zi, preţ fix stabilit de Ministerul Educaţiei, din care 32 de lei reprezintă cazarea, iar restul, cele trei mese zilnice.Preţul în taberele de la mare este tot de 59 de lei, la fel ca pentru un sejur la Săcelu. Numărul copiilor care au ales să vină la Săcelu în acest an, precum şi al celor care vor pleca la mare a crescut în 2010 comparativ cu anul trecut“, a spus Doina Marica, directoarea DJT Gorj. Tabăra de la Săcelu a fost modernizată anul trecut, fiecare cameră dispunând acum de grup sanitar şi televizor, iar în exterior elevii au la dispoziţie locuri de joacă special amenajate şi parcuri. Clădirea taberei are o capacitate de 50 de locuri.În ceea ce priveşte plecarea elevilor gorjeni în tabere din alte judeţe, Doina Marica a precizat că aproximativ 200 de elevi din judeţ s-au înscris pentru taberele la mare din staţiunile 2 Mai şi Costineşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS