20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarderii lui „Creţu“ au ajuns după gratii

Carderii lui „Creţu“ au ajuns după gratii

Pocurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au prezentat, ieri, în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj, trei dintre cele cinci persoane reţinute luni şi acuzate de comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit. Pentru Marius Voinea, poreclit „Creţu“, care nu fusese găsit până ieri de poliţişti, procurorii au solicitat emiterea unui mandat de arestare în lipsă.
Reamintim că luni dimineaţă, ofiţerii BCCO Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat o acţiune simultană în Craiova şi Bucureşti, fiind vizaţi membrii grupului de carderi condus de Marius Voinea, poreclit „Creţu“. De pe Aeroportul Băneasa au ridicat trei persoane, pe Dorin Măceşeanu, zis „Chelie“, pe Ninel Bârzăneanu, zis „Ambreiaj“ şi un bucureştean, care urma, să plece în Italia pentru a monta aparatură pe bancomate. În bagajele acestora au fost găsite dispozitive electronice pentru copierea datelor cardurilor bancare, părţi componente de skimmere, telefoane şi suporturi optice de memorie. În acelaşi timp, oamenii legii au efectuat şase percheziţii domiciliare, cinci în Craiova şi una în Bucureşti. Una dintre ele a fost făcută la restaurantul Crama Băniei din Craiova, deţinut de Marius Voinea, iar alta la locuinţa lui Florin Staicu.
Anchetatorii au stabilit că, de la începutul acestui an, membrii grupării s-au îndeletnicit cu confecţionarea şi distribuirea de aparatură de skimming, dar şi cu folosirea acesteia pentru obţinerea datelor cardurilor bancare în ţară şi în Italia, de unde au şi retras în mod fraudulos numerar. Ieri, după prânz, procurorii au solicitat Tribunalului Dolj emiterea de mandate de arestare preventivă pentru „Chelie“, „Ambreiaj“ şi Staicu, iar pentru Voinea în lipsă. Instanţa a emis pentru primii trei mandate de arestare pentru 29 de zile, iar în cazul lui „Creţu“ urmează să se pronunţe vineri, când va fi îndeplinită procedura de citare.
Cei patru sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, dar şi falsificarea unor instrumente de plată electronică şi punerea în circulaţie a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII