22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjJana Prejbeanu, demisă de la SAJ Gorj pe motive politice

Jana Prejbeanu, demisă de la SAJ Gorj pe motive politice

Medicul Jana Prejbeanu, directoare până ieri a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj, a fost destituită din funcţie, fiind înlocuită cu alt medic, Ana Duma.

Jana Prejbeanu a primit ordinul de înlocuire din funcţie ieri-dimineaţă, la prima oră, de la Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Acesta a declarat că Ana Duma, noul manager general, a înlocuit-o din funcţie pe Jana Prejbeanu până la „revocarea unilaterală din funcţie sau până la ocuparea postului prin concurs“. „La data numirii în funcţia de manager general interimar, Ana Duma va proceda la primirea pe bază de protocol de predare-primire a patrimoniului, a situaţiei economico-financiare a unităţii şi a tuturor activităţilor derulate de fostul manager al SJA Gorj. Am decis ca Jana Prejbeanu să fie schimbată din funcţie în urma unui control al instituţiei pe care o conduc. În timpul verificării au reieşit nereguli şi un management defectuos. Am primit mai multe reclamaţii şi reclamaţii au ajuns şi la Ministerul Sănătăţii, care a trimis corpul de control al ministrului aici. Încă nu am primit rezultatele acelui control. Am găsit o serie de deficienţe, dar nu sunt obligat să vi le spun dumneavoastră. Nu vreau să mă justific în faţa dumneavoastră de ce am dat-o afară pe domnişoara Prejbeanu. Mi-am asumat demiterea ei. Ana Duma a mai fost directoare la Ambulanţă. Consider că a avut rezultate bune, eu am fost cel care a propus-o pentru această funcţie, o cunosc de mult, am fost şi colegi şi întruneşte şi opţiunile colectivului“, a precizat Marius Boeriu.

Prejbeanu: „Am fost demisă, dar nu ştiu de ce“

În ciuda faptului că a primit de dimineaţă ordinul de înlocuire din funcţie, medicul Prejbeanu nu ştie care sunt cauzele demiterii sale. Jana Prejbeanu a declarat că este convinsă că nu mai este vrută de conducerea PDL Gorj în fruntea Ambulanţei şi îl acuză pe Marius Boeriu de satisfacerea unor interese personale. „Demiterea a fost făcută pe criterii strict politice şi nu pe cele care au legătură cu activitatea mea managerială. Nu pe mine trebuie să mă întrebaţi de ce am fost demisă, ci pe doctorul Boeriu. Nu ştiu ce voi face în continuare, dar voi rămâne ca medic în cadrul Ambulanţei. Din anul 2007 mă aflu în fruntea instituţiei, în 2008 am susţinut un concurs pentru ocuparea postului de manager, un examen greu pe care l-am trecut cu brio şi la care m-am prezentat cu proiect de management“, a declarat Jana Prejbeanu.

Ana Duma, cercetată pentru abuz în serviciu şi luare de mită

Ana Duma a mai fost şefă la Serviciul de Ambulanţă Gorj în urmă cu şase ani, în ianuarie 2004 fiind însă suspendată din funcţie din cauza acuzaţiilor de luare de mită, abuz în serviciu şi abuz contra intereselor persoanei. Ana Duma, pe atunci la SJA Gorj şi consilier judeţean, a fost cercetată în şase cauze penale, la poliţie, Parchet şi chiar judecătorie, unde a fost trimisă în judecată în urma unui rechizitoriu întocmit de procurori pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Nici unul dintre dosarele în care a fost cercetată nu s-a finalizat cu vreo condamnare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII