16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAu căzut şi carderii lui „Creţu“

Au căzut şi carderii lui „Creţu“

http:http://www.youtube.com/watch?v=Wu08xN0em0Y

După ce au ajuns în spatele gratiilor pentru infracţiuni cu cărţi de credit nume „sonore“ cum ar fi Iustin Covei, Ion Roşianu, Dragoş Tiugan sau Samir Sprînceană, ieri, ofiţerii BCCO şi procurorii DIICOT au mai dat o lovitură carderilor din Craiova. De această dată au săltat membrii grupării coordonate de Marius Voinea, zis „Creţu“, care acţiona în Italia.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), coordonaţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova şi cu sprijinul ofiţerilor de la Protecţie Internă au desfăşurat ieri o acţiune simultană în Craiova şi Bucureşti pentru a ridica membrii grupului de carderi condus de Marius Voinea, poreclit „Creţu“.
Potrivit procurorilor DIICOT, până acum s-a stabilit că, în perioada februarie-iunie 2010, membrii grupului infracţional – şase la număr – s-au ocupat cu confecţionarea şi distribuirea de aparatură de skimming, dar şi de folosirea acesteia pentru obţinerea datelor cardurilor bancare, atât în ţară, cât şi în Italia, de unde au retras fraudulos numerar.
După luni bune de supravegheri, poliţiştii şi procurorii craioveni au obţinut o informaţie despre trei membri ai grupului, care urma să plece în Italia pentru a „planta“ aparatură pe bancomate. Ieri-dimineaţă, oamenii legii i-au reţinut pe cei trei, doi craioveni şi un bucureştean, pe Aeroportul Băneasa, înainte să se îmbarce în avionul către Italia. La percheziţiile făcute asupra celor trei au fost găsite dispozitive electronice pentru copierea datelor cardurilor bancare, părţi componente ale unor astfel de dispozitive, dar şi telefoane şi suporturi optice de memorie.

Cinci percheziţii în Craiova

În acelaşi timp cu reţinerea celor trei bărbaţi pe Aeroportul Băneasa, oamenii legii intrau în locuinţele lor din Bucureşti şi Craiova, dar şi în locuinţele altor trei craioveni, printre care şi Marius Voinea, zis „Creţu“, considerat liderul grupului. Una din percheziţii a fost efectuată la restaurantul Crama Băniei din Craiova, deţinut de Voinea.
Anchetatorii au precizat că în urma celor şase percheziţii efectuate, cinci în Craiova şi una în Capitală, au fost ridicate patru laptopuri, trei hard diskuri, suporturi optice, cartele SIM, dar şi înscrisuri privind vânzarea-cumpărarea mai multor imobile.
Cei trei bărbaţi reţinuţi pe Aeroportul Băneasa şi alţi doi craioveni au fost aduşi la DIICOT pentru a fi audiaţi, însă „Creţu“ a reuşit să fugă. Nu a uitat însă să îşi trimită avocatul pentru a fi de faţă la percheziţia efectuată la Crama Băniei.
Cei şase sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

Scandal cu împuşcături

În septembrie 2007, „Creţu“ a fost implicat într-un scandal, în cartierul craiovean George Enescu, în care s-au tras mai multe focuri de armă. Poliţiştii au stabilit atunci că Florin Anca, Nicuşor Anuţa, Marius Voinea, Ion Pavel Surdu, Ionuţ Stângă şi Ştefan Mitre s-au deplasat cu patru autoturisme pe strada Peneş Curcanul, unde au tras mai multe focuri cu arme neletale în direcţia mai multor tineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

94 COMENTARII