10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcări de poliţişti

Parcări de poliţişti

Cititorii GdS au surprins pe străzile din Craiova alte două Dacii Logan aparţinând Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj care par că încalcă prevederile Codului Rutier, staţionând în locuri în care acest lucru este interzis. Ca de fiecare dată, cititorii care au fotografiat Loganurile poliţiştilor doljeni staţionate neregulamentar şi au trimis imaginile pe adresa [email protected] s-au declarat nemulţumiţi de felul în care agenţii respectă legea.
Prima fotografie a fost făcută în dimineaţa zilei de 31 mai, când un cititor GdS a surprins o maşină a poliţiştilor staţionată pe strada A.I. Cuza, la câţiva metri de intersecţia cu bulevardul Carol I. A doua fotografie, în care apare un Logan cu girofar parcat pe… două treceri de pietoni, a fost făcută pe 2 iunie, pe strada Mihail Kogălniceanu din Craiova. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în urma verificărilor, s-a constatat că ambele echipaje de poliţie erau în misiune atunci  când au fost fotografiate de cititorii GdS. Astfel, Loganul staţionat pe strada A.I. Cuza aparţinea Biroului Rutier Craiova şi urma să însoţească participanţii la marşul împotriva fumatului, care a avut loc pe 31 mai.
A doua maşină, cea de pe strada Kogălniceanu, aparţinea Secţiei 1 Poliţie Craiova, iar poliţiştii aveau misiunea de a supraveghea şi fluidiza traficul rutier în zonă. IPJ Dolj a comunicat că, potrivit legislaţiei în vigoare, atunci când sunt în misiune, poliţiştii pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia acelora care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată. Totuşi, în Codul Rutier se precizează că autovehiculele conduse de poliţişti au prioritate de trecere şi pot încălca regulile de circulaţie „atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII