13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBani de calculatoare pentru 1.394 de elevi doljeni

Bani de calculatoare pentru 1.394 de elevi doljeni

Copiii din familiile dezavantajate care au solicitat bani de la stat pentru a-şi cumpăra un computer au fost selectaţi. Condiţiile au fost ca aceştia să fie săraci, să nu aibă absenţe şi să aibă medii cu calificative bune.

Doi studenţi craioveni şi alţi 1.819 elevi din unităţile de învăţământ doljene au solicitat Ministerului Educaţiei bani pentru achiziţionarea unui calculator, prin programul Euro 200. Au fost admise doar cererile celor ale căror venituri nu depăşesc 48,06 lei pe membru de familie. „Din totalul de cereri primite din partea elevilor, au fost acceptate 1.394. Condiţiile pentru acordarea ajutorului financiar în vederea achiziţionării unui calculator au fost drastice. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie s-au luat în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei complementare, monoparentale, indemnizaţiei de handicap, burselor de studii şi celor sociale“, a spus Alexandru Gâdăr, inspector general adjunct al ISJ Dolj. S-au luat în considerare chiar şi potenţialele venituri provenite din valorificarea bunurilor mobile pe care familia le are în proprietate. În cazul în care beneficiarii au venituri egale, criteriile de departajare începând din acest an sunt: media generală/calificativul şi numărul de absenţe nemotivate din anul şcolar anterior depunerii cererii pentru acordarea ajutorului financiar pentru achiziţionarea unui calculator.
Astăzi, 8 iunie, este data-limită până la care elevii sau studenţii pot depune contestaţie. În perioada 8 – 23 iunie vor fi evaluate şi soluţionate toate contestaţiile, iar pe 24 iunie vor fi afişate rezultatele pe portalul inspectoratului şcolar sau la fiecare unitate de învăţământ. Bonurile valorice vor fi eliberate în perioada 24 iunie – 30 iulie, iar beneficiarul acestui bon este obligat să îl utilizeze până la dată-limită 31 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS