14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocată arestată

Avocată arestată

Trei dintre cele cinci persoane acuzate de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova că au comis un şir de înşelăciuni cu un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei, printre care şi o avocată, au fost arestate preventiv sâmbătă.
Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, coordonaţi de un procuror de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, au stabilit că avocata Iuliana Didu, din Craiova, membră a Baroului Dâmboviţa, Mariana Ştefu, din Sadova, George Radu, Florin Fota şi Cătălin Silviu Robei, ultimii din Craiova, au înşelat patru agenţi economici din ţară prin intermediul firmei SC SIC CONSTRUCT SRL din Bănie. Aceştia fie au închiriat de la mai multe firme diferite utilaje de construcţii, pe care apoi le vindeau ca şi când ar fi fost proprietari, fie au achiziţionat diverse mărfuri pe care nu le mai plăteau, însă le revindeau sub preţul pieţei.
Poliţiştii au reuşit să recupereze o parte din bunurile care au făcut obiectul infracţiunilor, bunuri în valoare de circa un milion de lei. Joi, 3 iunie, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor, după care, vineri, i-au prezentat la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpaţilor George Radu şi Florin Fota, dar şi a avocatei Iuliana Didu. În cazul lui Cătălin Robei şi al Marianei Ştefu, judecătorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile. Cei cinci sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals privind identitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII