10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul director adjunct al Electrica, şantajat cu 400.000 de euro

Fostul director adjunct al Electrica, şantajat cu 400.000 de euro

Fostul director adjunct al Electrica, Corneliu Stan, actual responsabil cu derularea proiectelor cu surse regenerabile în cadrul companiei, a fost şantajat cu 400.000 de euro de un bărbat, care îl ameninţa că dă familiei înregistrări compromiţătoare, dar şi că le spune că este cercetat penal.
Fostul director adjunct al Electrica SA, Corneliu Stan, ar fi fost ameninţat de administratorul unei firme din Galaţi, Tonea Chiriac, că, în cazul în care nu îi dă 910.000 de euro, va da familiei înregistrări compromiţătoare cu acesta, dar şi informaţii că ar fi comis fapte penale.
Potrivit motivării deciziei din 2 iunie, prin care Tonea Chiriac a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de un magistrat al Judecătoriei Sectorului 3, la cererea DNA, acesta i-ar fi cerut lui Stan 910.000 de euro, însă ulterior şi-a redus „pretenţiile“ la 400.000 de euro, temându-se că era înregistrat.
Procurorii anticorupţie îl acuză pe Chiriac de faptul că ar fi primit bani de la Stan, după cum reiese din plângerea făcută de acesta la DNA. Anchetatorii au strâns mai multe probe împotriva administratorului, un bărbat cu opt clase din Bucureşti, cunoscut cu antecedente penale, acesta fiind prins în flagrant de procurori în faţa unui magazin din zona comercială Băneasa, în timp ce primea de la Stan o tranşă de 30.000 de euro din banii ceruţi.
De asemenea, procurorii au audiat mai mulţi martori în acest caz, printre care şi membri ai familiei, care au susţinut că, pe 3 mai, Chiriac a venit acasă la fostul director adjunct al Electrica şi a ameninţat că „îi ia gâtul“. Alt martor audiat în dosar le-a spus procurorilor, după cum reiese din motivare, că Stan i-ar fi cerut 200.000 de euro împrumut, ca să îşi rezolve „probleme de natură personală“. Totodată, se arată în motivare, în declaraţiile date în faţa anchetatorilor, Chiriac ar fi recunoscut că a primit bani de la fostul director adjunct, însă a negat că ar fi „exercitat ameninţări la adresa lui“.  
Instanţa a decis arestarea lui Chiriac, judecătorul luând în considerare caracterul repetitiv al infracţiunilor de şantaj, dar şi caracterul violent al acestuia, precum şi posibilitatea de a relua şantajul asupra lui Stan, despre care se precizează, în motivare, că nu are antecedente penale, dar procurorii PÎCCJ au pus în mişcare acţiunea penală împotriva sa în octombrie 2008, pentru infracţiuni prevăzute de Legea pentru combaterea spălării banilor, dar şi pentru mărturie mincinoasă.
Tribunalul Bucureşti urmează să soluţioneze pe 7 iunie recursul declarat de Tonea împotriva deciziei de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU