17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorul şi avocaţii rămân în arest

Judecătorul şi avocaţii rămân în arest

Magistratul Laurenţiu Anghel de la Secţia penală a Tribunalului Dolj, împreună cu avocaţii craioveni Octavian Tiberius Ciucă şi Ion Militaru, rămân în arest pentru următoarele 30 de zile. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a respins ieri recursul formulat de cei trei, după ce, cu o săptămână în urmă, Curtea de Apel Craiova decisese prelungirea cu încă 30 de zile a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor.
Reamintim că judecătorul Anghel şi avocaţii Ciucă şi Militaru sunt cercetaţi de procurorii DNA Craiova pentru trafic de influenţă. În plus, în sarcina magistratului a fost reţinută şi complicitatea la dare de mită.
Potrivit anchetatorilor, cei trei ar fi pretins şi primit suma totală de 45.000 de euro de la trei persoane, judecate în stare de arest pentru înşelăciuni cu cecuri fără acoperire, pentru a le „aranja“ procesul, obţinându-le eliberarea din penitenciar şi pedepse uşoare de la Tribunalul Dolj şi Curtea de Apel Craiova. În acelaşi dosar mai este cercetat şi judecătorul Bogdan Diaconescu, cel care judeca dosarul penal al arestaţilor mituitori şi la care procurorii anticorupţie bănuiesc că urma să ajungă o parte din bani.
Potrivit anchetatorilor, din cei 45.000 de euro remişi de ruda unuia dintre arestaţi, Militaru ar fi păstrat 15.000 de euro, din care s-au recuperat doar 7.000, Ciucă ar fi primit 12.000 de euro, recuperaţi integral, iar Anghel ar fi primit 18.000 de euro, din care s-ar fi recuperat 5.000 de euro dintr-un apartament pe care judecătorul îl avea închiriat. Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 6 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU