17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSamir Sprînceană, încătuşat pentru carduri contrafăcute

Samir Sprînceană, încătuşat pentru carduri contrafăcute

Campionul naţional al restituirilor ilegale de TVA, omul de afaceri craiovean Samir Sprînceană, a ajuns din nou în spatele gratiilor. De această dată este cercetat într-un amplu dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat care se ocupa cu clonarea de carduri.

Unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din Craiova, Samir Sprînceană, este anchetat într-un nou dosar penal. De această dată nu este vorba despre vreo restituire ilegală de TVA, ci despre o faptă care ar putea fi considerată chiar înjositoare pentru un afacerist de talia lui: clonarea de carduri, în vederea furtului banilor din conturile proprietarilor.

Reţinuţi după o supraveghere îndelungată

Ieri-dimineaţă, Samir Sprînceană şi trei apropiaţi ai săi se pregăteau să iasă din România pe la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad din judeţul Timiş. Se pare că intenţionau să viziteze mai multe ţări vest-europene, printre care Italia, dar şi Spania, unde ar locui sora lui Samir. Poliţiştii de la frontieră îi aşteptau, însă. Şi nu doar ei, ci şi câţiva ofiţeri ai Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, care i-au „invitat“ pe cei patru să se întoarcă în Dolj, spre a fi audiaţi de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). În acest timp, în Bănie aveau loc percheziţii în mai multe locaţii legate în vreun fel sau altul de cei patru, inclusiv în apartamentul situat în centrul Craiovei, în apropiere de Casa Albă, unde Samir locuia cu iubita lui, Alina. Cu ocazia percheziţiilor, oamenii legii au ridicat mai multe calculatoare în vederea expertizării informatice.
Samir şi prietenii săi făceau, de fapt, obiectul unei îndelungate operaţiuni de filaj şi supraveghere, inclusiv interceptare a telefoanelor şi convorbirilor ambientale, într-un amplu dosar de crimă organizată ce priveşte clonarea de carduri. Poliţiştii şi procurorii bănuiau că gruparea, în care Sprînceană ar fi avut un rol de frunte, se ocupa cu aceeaşi afacere ilegală pe care o derulează în prezent cam toate grupările de crimă organizată din Oltenia. Este vorba despre confecţionarea de aparatură şi montarea ei pe bancomate, în străinătate, în vederea culegerii de date de pe carduri, apoi contrafacerea cardurilor şi golirea conturilor victimelor.
Pe baza probelor adunate până în prezent, cei patru bărbaţi opriţi la ieşirea din ţară au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore din partea procurorilor DIICOT Craiova. Ieri după-amiază, ei au fost aduşi în faţa procurorilor pentru audieri. Se pare că, în afară de Samir, din grup ar face parte un nepot al acestuia, Robert, un anume Bălan, dar şi un fost şofer al lui Sprînceană, Bogdan, care-i era şi fin patronului de la Kira.
Audierile celor patru, aduşi în cătuşe la DIICOT, nu se terminaseră până la închiderea ediţiei, procurorii urmând să decidă dacă vor face sau nu propunere de arestare preventivă împotriva învinuiţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII