10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopiii consilieri le-au dat clasă aleşilor locali

Copiii consilieri le-au dat clasă aleşilor locali

Liderii elevilor din Târgu Jiu s-au întrunit de ziua lor în Consiliul Local al Copiilor, unde au reuşit să îl pună în încurcătură pe primarul Florin Cârciumaru, mai mult decât o fac de obicei consilierii locali, obişnuiţi să ridice mâna, fără să mai pună şi întrebări în legătură cu ce votează.

Aproximativ 20 de elevi din şcolile generale şi colegiile din Târgu Jiu s-au aflat ieri la primărie, unde au participat la Consiliul Local al Copiilor. Şedinţa a fost organizată în cinstea Zilei Copilului şi a fost prezidată de edilul Florin Cârciumaru. Spre deosebire de mulţi dintre aleşii care participă la şedinţele consiliului local, micuţii au venit cu temele făcute şi, de câteva ori, l-au pus în dificultate pe primar. Acesta a încercat să iasă din încurcătură, dând vina pe lipsa de reglementare legislativă, când a venit vorba de problema câinilor comunitari sau pe lipsa de fonduri, când s-a pus problema reabilitării unui număr mai mare de locuri de joacă pentru copii. Micuţii au declarat că sunt mulţumiţi de cum arată oraşul, cel puţin din punct de vedere al asigurării curăţeniei, însă au vorbit punctual despre modul în care au fost soluţionate problemele legate de infrastructura municipiului.

Unde sunt investitorii?

Spre surprinderea primarului Cârciumaru, alături de care s-au mai aflat Elena Ungureanu, secretarul primăriei, şi Teodora Ciobanu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială, elevii le-au cerut autorităţilor să îl promoveze mai mult pe Constantin Brâncuşi şi operele acestuia de la Târgu Jiu şi au întrebat de ce nu vin investitori care să creeze locuri de muncă. De asemenea, copiii mai vor benzi pentru biciclişti, un bazin de înot, renovarea cinematografului „Victoria“, aflat în paragină, cât mai multe blocuri reabilitate termic, iar alte să fie nou-construite. Spaţiile verzi şi lipsa parcărilor, subterane şi supraterane, au fost alte două probleme ridicate în cadrul şedinţei.
„Avem nevoie de mai multe spaţii de joacă şi trebuie făcut ceva cu problema câinilor comunitari. Să se construiască un adăpost. Să existe cinematografe şi cluburi de artă unde să poată să meargă tinerii talentaţi. Sunt mulţi care sunt talentaţi şi nu au unde să se ducă“, a declarat Iulia Costoiu, elevă participantă la şedinţă.
„În privinţa câinilor comunitari, ei nu sunt o problemă a oraşului, ci a poporului român. Trebuie rezolvată la nivel naţional. Se practică un turism canin. Vin din alte localităţi şi aduc câinii la noi. Ce e drept, şi noi facem la fel! Se şi văd câinii care sunt aduşi din altă parte că sunt străini de oraş“, a fost răspunsul primarului Florin Cârciumaru la întrebarea legată de modul în care autorităţile gestionează problema câinilor comunitari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS